Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2020

Δένδιας: «Σικέ» η αποχώρηση ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση

«Στην περίπτωση που υπερψηφιστεί το «Ναι» ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή ανάλογα με το χρόνο που επιθυμεί να προσφύγει στις κάλπες για τις εθνικές εκλογές», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας, εκφράζοντας, ταυτόχρονα, την αισιοδοξία του πως, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του σημερινού δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ, δεν θα υπάρξει αποσταθεροποίηση στην πολύπαθη περιοχή των Βαλκανίων.

Συγκεκριμένα, ο κ Δένδιας τονίζει σε συνέντευξη στο ΑΠΕ, ότι μεγάλο ρόλο θα παίξει και το ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα για τη συμφωνία των Πρεσπών. «Ακόμα και μια μεγάλη διαφορά υπέρ του «Ναι» με ένα μικρό ποσοστό συμμετοχής θα δημιουργήσει ζήτημα ουσιαστικής και τυπικής νομιμοποίησης του αποτελέσματος», ανέφερε χαρακτηριστικά. «Σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να τηρήσουμε στάσης αναμονής για τις πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα σε σχέση με το δημοψήφισμα και να μην σπεύσουμε να τις προεξοφλήσουμε», συμπλήρωσε.

Ο κ. Δένδιας κάνει λόγο για «προσυμφωνημένη και «σικέ» την αποχώρηση των ΑΝΕΛ από το κυβερνητικό σχήμα σε χρόνο κατά πολύ μεταγενέστερο από την υποτιθέμενη αιτία».

Ερωτηθείς εάν το Κυπριακό θα μας απασχολήσει το προσεχές διάστημα, ο κ. Δένδιας απάντησε ότι ενδέχεται «να επιχειρήσει ο κ. Τσίπρας να ενισχύσει την εικόνα του στο εξωτερικό ως αντιστάθμισμα της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησής του στα θέματα εσωτερικής πολιτικής με τη συμφωνία και σε μια προωθούμενη λύση για το Κυπριακό» και σημείωσε: «Εύχομαι να μην τραυματισθεί η ενότητα του Ελληνισμού από τυχόν σχεδιασμούς μικροκομματικής στόχευσης αλλά και να μην επικρατήσει η ίδια λογική που διαπιστώθηκε στη διαπραγμάτευση με τον κ. Ζάεφ».

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα των συντάξεων, χαρακτήρισε παράδοξο «η κυβέρνηση να ψηφίζει πρώτα μια περικοπή και στη συνέχεια να διαδίδει ότι θα καταφέρει να μην ισχύσει» και υπογράμμισε ότι «ανεξάρτητα από το τι θα γίνει, το γεγονός ότι η κυβέρνηση εκλιπαρεί τους θεσμούς για το ίδιο ζήτημα αποδεικνύει ότι η περιβόητη έξοδος από το μνημόνιο αποτελεί γράμμα κενό».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By