Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020

Deutsche Telekom: Δεν έχει ανακαλύψει στοιχεία παράνομης πρόσβασης

«Ερευνούμε κάθε στοιχείο για πιθανή παρέμβαση στο σύστημα, ωστόσο μέχρι στιγμής από τις έρευνές μας δεν υπάρχουν τέτοιου είδους ενδείξεις», δήλωσε την Κυριακή εκπρόσωπος της εταιρείας

dt640_640

Δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι αμερικανικές και βρετανικές μυστικές υπηρεσίες, NSA και GCHQ αντίστοιχα, είχαν αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο υπολογιστών γερμανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Deutsche Telekom.

Όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία αναφέρει ότι σκοπεύει να διερευνήσει το θέμα, το οποίο προέκυψε μετά από σχετικό άρθρο που δημοσίευσε την Κυριακή η εφημερίδα Der Speigel.

«Ερευνούμε κάθε στοιχείο για πιθανή παρέμβαση στο σύστημα, ωστόσο μέχρι στιγμής από τις έρευνές μας δεν υπάρχουν τέτοιου είδους ενδείξεις», δήλωσε την Κυριακή εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Εργαζόμαστε με ειδικούς στον τομέα της πληροφορικής, ενώ έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με τις γερμανικές αρχές ασφαλείας. Θα ήταν εντελώς απαράδεκτο εάν μια ξένη υπηρεσία πληροφοριών ήταν σε θέση να αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυό μας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα αναφέρει ότι υπάρχουν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι τόσο η NSA, όσο και η GCHQ, είχαν αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυο της Deutsche Telekom και πολλών άλλων μικρότερων παρόχων. Μέχρι στιγμής ούτε η NSA, αλλά ούτε και η GCHQ δεν έχουν σχολιάσει το επίμαχο δημοσίευμα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By