Κυριακή, 12 Ιουλίου, 2020

Die Linke: Η Μέρκελ συνυπεύθυνση για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα

Επίθεση στην Άγκελα Μέρκελ εξαπέλυσε η γερμανική Αριστερά υποστηρίζοντας ότι η η Ελλάδα δεν είναι πλέον κυρίαρχο κράτος και κατηγορώντας την ότι είναι συνυπεύθυνη για την αύξηση των αυτοκτονιών

merkel kette
Η Ελλάδα δεν είναι κυρίαρχο κράτος, δηλώνει η επικεφαλής της ΚΟ του γερμανικού κόμματος – «Υπάρχουν άνθρωποι που πεθαίνουν επειδή δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα» – Ανεύθυνη η πίεση για νέες περικοπές με την ανεργία στο 60%

Δριμεία κριτική στην πολιτική λιτότητας που εφάρμοσε η Γερμανία και προσωπικά η Καγκελάριος Μέρκελ στην Ελλάδα εξαπέλυσε η επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Die Linke (Η Αριστερά), Σάρα Βάγκενκνεχτ.

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Der Tagesspiegel» η Βάγκενκνεχτ δεν διστάζει να κατηγορήσει ευθέως την γερμανίδα Καγκελάριο ως συνυπεύθυνη για την αύξηση του αριθμού των αυτοκτονιών στην Ελλάδα.

«Οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα αυξήθηκαν δραματικά ως συνέπεια αυτής της πολιτικής – όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι απελπισμένοι, διότι δεν ξέρουν πλέον πώς να συνεχίσουν» ανέφερε χαρακτηριστικά η γερμανίδα πολιτικός.

Προσθέτει, δε, ότι ήταν η γερμανική κυβέρνηση που πίεσε για την εφαρμογή αυτών των προγραμμάτων λιτότητας «που κατέστρεψαν την κοινωνική ύπαρξη πολλών ανθρώπων» χρησιμοποιώντας το στοιχείο της ύψους 60% ανεργίας των νέων. Επισημαίνει, δε, στην Ελλάδα δεν είναι απλώς πολύ υψηλή η ανεργία, αλλά και ο άνεργος, έπειτα από ένα έτος, δεν λαμβάνει πλέον κανένα επίδομα.

«Το να πιέζεις σε αυτή την κατάσταση για περαιτέρω κοινωνικές περικοπές και απολύσεις είναι μία ανεύθυνη πολιτική, για την οποία είναι συνυπεύθυνη η κυρία Μέρκελ» συνέχισε σε υψηλούς τόνους η επικεφαλής της ΚΟ του Die Linke.

Ιδιαίτερα καυστική είναι η κυρία Βάγκενκνεχτ και για το θέμα των περικοπών στον τομέα της Υγεία επισημαίνοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχουν άνθρωποι, που πεθαίνουν, επειδή δεν μπορούν να αγοράσουν να αναγκαία φάρμακα ενώ υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα δεν είναι πλέον από το 2010 ένα κυρίαρχο κράτος, αλλά βρίσκεται κάτω από τις επιταγές της Τρόικας».

Η βουλευτής υποστηρίζει ότι η Γερμανία θα μπορούσε να επιβάλει την άσκηση μίας διαφορετικής πολιτικής από την τρόικα με επιβάρυνση των πλουσίων, αποτροπή της διαφυγής περιουσιών στην Ελβετία και δραστική περιουσιακή εισφορά για την υψηλή κοινωνία.

Η κυρία Βάγκενκνεχτ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τονίζει ότι και οι έλληνες πολιτικοί είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση, διευκρινίζοντας ότι «μεγάλο μέρος του χρέους δημιουργήθηκε εγχώρια, από τα ανώτερα στρώματα των παλαιών κομμάτων, από ένα διεφθαρμένο σύστημα».

Χαρακτηρίζει, ωστόσο, παράδοξο ότι, πριν από τις τελευταίες εκλογές, η γερμανική πολιτική εφαρμόστηκε σε μεγάλο βαθμό και ακριβώς αυτά τα κόμματα, που ήταν τμήμα του διεφθαρμένου συστήματος, επανεξελέγησαν και καταλήγει: «Το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ θα τα είχε σίγουρα καταφέρει καλύτερα στη χώρα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By