Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου, 2020

Δηλώσεις στήριξης στον Νίκο Ανδρουλάκη από δέκα ευρωβουλευτές

Σχεδόν όλοι είναι κάτω των σαράντα ετών – Από Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα, Βέλγιο, Ιρλανδία και Ρουμανία

Δέκα συνάδελφοί του υποψηφίου για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μίλησαν έργο που επιτελεί, τον χαρακτήρα του και την υποψηφιότητά του, την οποία χαρακτήρισαν ελπιδοφόρα και σημαντική για την Ελλάδα.

Το βίντεο που προβλήθηκε στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής του συγκέντρωσης, κατέληγε με τους ευρωβουλευτές να εκφράζουν τη στήριξή τους στον Νίκο Ανδρουλάκη και να του εύχονται «καλή επιτυχία».

Ανάμεσά τους ο Paolo de Castro, για χρόνια υπουργός Αγροτικής Οικονομίας της Ιταλίας, η Μαρία Αρένα, πρώην υπουργός Εργασίας στο Βέλγιο, η Μίριαμ Ντάλι, συντονίστρια της επιτροπης Περιβάλλοντος,και δημοσιογράφος από την Μάλτα, και η επίσης δημοσιογράφος Ιταλίδα Σιμόνα Μπονάφε!

Αναλυτικά:

Ο Seb Dance από το Ηνωμένο Βασίλειο τόνισε: «Είναι καταπληκτικός άνθρωπος. Έχει όραμα, δουλεύει με νέους ανθρώπους και είναι παθιασμένος φιλοευρωπαίος πολίτης».

Η Kati Piri από την Ολλανδία είπε: «Πιστεύω ότι είναι η στιγμή η νέα γενιά να αναλάβει την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατικών Κομμάτων στην Ευρώπη».

Η Miriam Dalli από την Μάλτα δήλωσε: «Είναι ένας αληθινός Σοσιαλδημοκράτης, πιστός στις αξίες του, που παλεύει για τις ιδέες του».

Ο Paolo De Castro από την Ιταλία τόνισε: «Πιστεύω ότι είναι ένας εξαιρετικός και σημαντικός υποψήφιος. Του εύχομαι καλή επιτυχία».

Η Claudia Tapardel από τη Ρουμανία ανέφερε: «Είναι ένα ενεργό και πιστό μέλος της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Έχει πραγματικά προοδευτικό όραμα για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Χρειαζόμαστε περισσότερους πολίτες σαν τον Νίκο».

Η Lucy Anderson από το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε: «Ελπίζω ότι θα επιλέξετε τον Νίκο ως ηγέτη σας και είμαι περήφανη να δουλέψω μαζί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο»

Ο Hugues Bayet από το Βέλγιο είπε: «Αν και είναι η πρώτη του θητεία, γνωρίζει πολύ καλά τα θέμα και δουλεύει με ενθουσιασμό για την προώθηση των σοσιαλιστικών ιδεών».

Η Marie Arena από το Βέλγιο τόνισε: «Υπερασπίζεται την Ελλάδα στην Ευρώπη, παρά τις δυσκολίες».

Η Simona Bonafe από την Ιταλία δήλωσε: «Είμαι εδώ για να στηρίξω τον φίλο μου, Νίκο. Είναι ένας δυναμικός νέος και πάνω απ’ όλα είναι ένα άτομο που πιστεύει βαθιά στις ευρωπαϊκές αξίες.

Ο Sergio Gutierrez Prieto από την Ισπανία τόνισε: «Στηρίζω τον Νίκο έχοντας γνώση της πολιτικής του ικανότητας».

By