Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

ΔΗΜ.ΑΡ.: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεπλένει την Χρυσή Αυγή

«Επικίνδυνες και ανιστόρητες» χαρακτηρίζει η ΔΗΜΑΡ τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, για τη Χρυσή Αυγή, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ξεπλένει την Χρυσή Αυγή».

«Λίγες ημέρες μετά την κοινή επίσκεψή βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Χ.Α. υπό τον Πάνο Καμμένο στο Καστελόριζο, ήρθαν οι δηλώσεις του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Νίκου Παρασκευόπουλου να επιβεβαιώσουν ότι το ταξίδι είχε τελικά υπόβαθρο. Η θέση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης για σύγκλιση με την Χ.Α. που κατηγορείται για εγκληματικές ενέργειες είναι επικίνδυνη και ανιστόρητη», σχολιάζει η Δημοκρατική Αριστερά σε ανακοίνωσή της.

Επισημαίνει ακόμη ότι «η δήθεν διευκρινιστική δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει καθόλου την θέση του για την αναγκαιότητα σύγκλισης αλλά αναφέρεται μόνο στο παρελθόν της Χρυσής Αυγής», ενώ «η ταυτόχρονη τοποθέτηση για ‘σύγκλιση’ με τη Χρυσή Αυγή, και για ‘αλλαγή του νόμου σε σχέση με την ελληνική σημαία’» δείχνει, σύμφωνα με τη ΔΗΜΑΡ, ότι «υπάρχει πλήρης ιδεολογική σύγχυση στους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Όπως σημειώνει τέλος το κόμμα στην ανακοίνωσή του, οι δηλώσεις περί σύγκλισης «γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνες εν όψει της δίκης της Χρυσής Αυγής που έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα και δεν έχουν αποδοθεί ακόμη τρία χρόνια μετά ευθύνες στους υπαίτιους της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα».

(Visited 1 times, 1 visits today)