Τετάρτη, 5 Αυγούστου, 2020

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Η τουρκική ανακοίνωση παραποιεί την αλήθεια

Το κόμμα επιτίθεται στην Άγκυρα μετά την ανακοίνωση της

10o-sunedrio-pasok

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Άγκυρας για το φλέγον θέμα της Αγίας Σοφίας ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κατηγορούν το τουρκικό ΥΠΕΞ για παραποίηση της αλήθειας στο θέμα του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών.

Η ανακοίνωση ακόμη κάνει λόγο για προσβλητικές αναφορές σε «τουρκική κοινότητα» που θα γυρίσουν μπούμερανγκ εναντίον τους.

Αναλυτικά το σχόλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για την εκ μέρους της Τουρκίας προσβολής ενός μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, της Αγίας Σοφιάς, κάνει τα πράγματα χειρότερα. Αφενός διότι επιβεβαιώνει απόλυτα τις έντονες ανησυχίες μας για τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης ενέργειας από την πλευρά της Τουρκίας κι αφετέρου γιατί επιχειρείται η αλλοίωση της πραγματικότητας, σε ό,τι αφορά τη στάση της ελληνικής Πολιτείας σε θέματα θρησκευτικής ελευθερίας.

Ως προς το τελευταίο θέμα να σημειωθεί, πως η Ελλάδα προστατεύει την ακώλυτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας όλων των γνωστών θρησκειών κι εκσυγχρονίζει συνεχώς το νομοθετικό και διοικητικό της πλαίσιο. Η τελευταία μάλιστα προσαρμογή του 2014 επαινέθηκε από όλον τον πλανήτη. Η προσπάθεια, λοιπόν, του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών να παραποιήσει την αλήθεια θα πέσει στο κοινό. Και οι προσβλητικές του αναφορές στη μουσουλμανική κοινότητα της Θράκης γίνονται μπούμερανγκ εναντίον της ίδιας της Τουρκίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By