Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2020

Δημοκρατική Συμπαράταξη: Ισχυρός πόλος ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη σταθερά επιμένει στην συγκρότηση ενός ισχυρού, σύγχρονου πόλου της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου

dimokratiki sympa

Το Κ.Σ. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη σημερινή συνεδρίαση ασχολήθηκε με την ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου της κεντροαριστεράς.

Θεωρεί ιδιαίτερα θετική και σημαντική εξέλιξη το κοινό πόρισμα της Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου για τις προοδευτικές μεταρρυθμίσεις. Η προγραμματική σύγκλιση κομμάτων και κινήσεων που επιτεύχθηκε αποτελεί θεμελιακό στοιχείο για τα επόμενα βήματα ενότητας της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη σταθερά επιμένει στην συγκρότηση ενός ισχυρού, σύγχρονου πόλου της σοσιαλδημοκρατίας, του προοδευτικού κέντρου, της ανανεωτικής αριστεράς, με όρους αυτονομίας ιδεολογικά και πολιτικά οριοθετημένου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στη Ν.Δ.

Η κοινή προσπάθεια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, ότι ακυρώνονται ιστορικές και ιδεολογικές διαδρομές. Η κοινή προσπάθεια με συγκεκριμένα επόμενα βήματα τα οποία από κοινού θα αποφασίσουμε άμεσα θα συμβάλει σε ένα νέο πολιτικό σκηνικό με ριζική αλλαγή των σημερινών συσχετισμών.

(Visited 1 times, 1 visits today)