Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Δημοσιεύματα στο εξωτερικό αναφέρουν για θάνατο του Ερντογάν

Κύμα φημολογίας «έπληξε» το διαδίκτυο αναφορικά με αιφνίδιο του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν σήμερα Δευτέρα από καρδιακή προσβολή στο παλάτι του στην Άγκυρα.

Την είδηση κυκλοφόρησαν οι αραβικές ιστοσελίδες alraeesnews, sinaa και  palsawa επικαλούμενες πληροφορίες από την Άγκυρα.

Σύμφωνα με αυτές ο 65χρονος Τούρκος πρόεδρος πέθανε ύστερα από αιφνίδιο καρδιακό επεισόδιο, χωρίς οι γιατροί να μπορέσουν να τον σώσουν.

Επίσημη ανακοίνωση διάψευσης δεν υπάρχει αλλά τουρκικά ΜΜΕ, που επικαλούνται κυβερνητικές πηγές, αναφέρουν ότι ο Ερντογάν χαίρει άκρας υγείας.

Η ιστοσελίδα Arab Turk σε επικοινωνία που είχε με πηγές της τουρκικής προεδρίας αναφέρει ότι αυτές χαρακτήρισαν την είδηση ως αβάσιμη.Πάντως μέχρι στιγμής καμία τέτοια φημολογία δε δείχνει να επιβεβαιώνεται από καμία επίσημη ή άλλη ανεξάρτητη πηγή.

Πριν από λίγο η alqraralaraby.news έβγαλε την πρώτη διάψευση για τον θάνατο του Eρντογάν αναφέροντας ότι είναι καλά στην υγεία του και συμμετείχε σε συναντήσεις με ανώτερους Τούρκους αξιωματικούς.

all

(Visited 1 times, 1 visits today)
By