Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020

Δημοσκόπηση: Με προβάδισμα 7,5 μονάδων η Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η ΝΔ αποσπά ποσοστό 25,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 17,9%

dimoskopisi600_220114

Η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 7,5 μονάδων σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Alco για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», έρευνα όπου αποτυπώνεται φανερά η δυσαρέσκεια των πολιτών με τα νέα μέτρα.

Στην πρόθεση ψήφου στα έγκυρα η ΝΔ αποσπά ποσοστό 25,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 17,9%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή, με 8,1%, στην τέτάρτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5%, ενώ πέμπτη κοινοβουλευτική δύναμη είναι η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,3%.

Οριακά εντός Βουλής φαίνεται ότι είναι η Λαϊκή Ενότητα, με 3,1%, και η Ένωση Κεντρώων, με 3%. Αντίθετα, εκτός κοινοβουλίου προβλέπεται να μείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (2,5%), Το Ποτάμι (2,2%) και η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου (2,4%).

Κύριο χαρακτηριστικό της έρευνας είναι η απογοήτευση των πολιτών με τα νέα μέτρα που νομοθέτησε η κυβέρνηση.

Μόλις ένας στους δέκα εκτιμά ότι με τα νέα μέτρα θα ξεπεραστεί η κρίση, ενώ το 65% χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις αλλαγές στο ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα.

Πλήγμα υφίσταται προσωπικά και ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς, σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση, τρεις στους τέσσερις δηλώνουν ότι δεν τον εμπιστεύονται, ενώ μόλις το 17% εκφράζει εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό.

Αρνητική φαίνεται να είναι η εικόνα των πολιτών και για την πρόσφατη δήλωση του κ. Τσίπρα στη Βουλή ότι η κυβέρνηση μπορεί να κατηγορηθεί για «αυταπάτες» αλλά όχι για «ψέματα».

Το 74% πιστεύει ότι η κυβέρνηση στην πραγματικότητα είπε ψέματα, ενώ το 17% δέχεται την εξήγηση του κ. Τσίπρα ότι οι πολιτικές ανακολουθίες της κυβέρνησης οφείλονται σε αυταπάτες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By