Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

Δημοσκόπηση ProRata: 10 μονάδες μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ

Ανοίγει ξανά η ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Η διαφορά είνα πάλι στις δέκα μονάδες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata. Συγχρόνως, οι Έλληνες ζητούν κάθαρση.

Η δημοσκόπηση που έγινε για την Εφημερίδα των Συντακτών δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει ένα 24%, όταν η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 34%. Ο αντίστοιχος σφυγμός της Prorata του Ιανουαρίου έδειχνε οκτώ μονάδες διαφορά.

Ακολουθεί το ΚΚΕ και το Κίνημα Αλλαγής με 13%. Μάλιστα, το ΚΚΕ «τσιμπάει» μία μονάδα. Η Χρυσή Αυγή φτάνει στο 10%, η Ένωση Κεντρώων είναι στο 8%, ΑΝΕΛ, Λαϊκή Ενότητα και Εθνική Ενότητα (Καρατζαφέρης – Μπαλτάκος) είναι το 6% και στο τέλος είναι η Πλεύση Ελευθερίας, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η Ελληνική Λύση με 5%.

Το κυβερνών κόμμα εξακολουθεί να έχει χαμηλή συσπείρωση αφού μόνο ένα 55% των ψηφοφόρων του το 2015 θα τον ξαναψηφίσει.

Οι πολίτες, σύμφωνα με τον Σφυγμό για τον Μάρτιο, ζητούν κάθαρση στο πολιτικό σύστημα. Η κοινωνία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη διαφάνεια και το 60% ζητεί τη διελεύκανση του σκανδάλου Novartis. To 48% των της ΝΔ το αξιολογούν ως σημαντικό.

Ως προς τη σύσταση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis, to 36% πιστεύει ότι υπηρετεί τον στόχο της κάθαρσης, ενώ το 35% ότι πλήττει τη λειτουργία των κοινοβουλευτικών θεσμών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By