Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 2020

Δύο συλλήψεις στην πορεία για το Πολυτεχνείο

Η πορεία έγινε με αποδοκιμασίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ

polytexneio - epeisodia - astunomia

Φωτιές σε κάδους αυτή την ώρα στα Εξάρχεια από ομάδα νεαρών στη συμβολή των οδών Στουρνάρι και Μπουμπουλίνας, ενώ νωρίτερα ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια η πορεία για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Με αποδοκιμασίες στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ από κόσμο μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώθηκε νωρίτερα η καθιερωμένη πορεία.

Η πορεία ολοκληρώθηκε χωρίς επεισόδια και με μικρότερη συμμετοχή από τα προηγούμενα χρόνια.

Το απόγευμα η αστυνομία προχώρησε σε δυο συλλήψεις στην πλατεία Κλαυθμώνος ατόμων που είχαν στην κατοχή τους κροτίδες.

Ανοικτοί είναι ξανά οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα, τον Ευαγγελισμό και το Μέγαρο Μουσικής, που είχαν κλέισει με εντολή της Αστυνομίας.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Πολυτεχνείο, το πρωί, συνοδεύτηκε από έντονες αποδοκιμασίες. «Το μήνυμα του Πολυτεχνείου δεν θα το καπηλευτούν αντιεξουσιαστές ούτε νοσταλγοί της Χούντας, ούτε ακροδεξιοίί» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Φοιτητές που αντέδρασαν στο άκουσμα της είδησης ότι ο πρωθυπουργός μετέβαινε στον χώρο προσπάθησαν να κλείσουν την είσοδο με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια με άλλους φοιτητές.

Ένταση επικράτησε όμως λίγο μετά τις 11.30 -και για περίπου 15 λεπτά- και στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, όταν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ μετέβησαν για να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο για τους νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Μέλη φοιτητικής παράταξης της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς προπηλάκισαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, απωθώντας τα, αρπάζοντας από τα χέρια τους το στεφάνι και φωνάζοντας συνθήματα εναντίον τους και κατά της κυβέρνησης.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ τελικά αποχώρησε, χωρίς να καταθέσει στεφάνι, το οποίο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν στον χώρο προσπάθησαν να πάρουν πίσω, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί για λίγα λεπτά η ένταση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By