Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, 2020

Δολοφονική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στο Μπαγκλαντές

NΟι τζιχαντιστές ανήρτησαν ανακοίνωση με ανάληψη της ευθύνης για τη δολοφονία του 50χρονου Ιταλού Τσέζαρε Ταβέλα σε λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης

TZIXANTISTES-2

Την πρώτη δολοφονική επίθεσή του στο Μπαγκλαντές φαίνεται πως πραγματοποίησε το Ισλαμικό Κράτος.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, οι τζιχαντιστές ανήρτησαν σε λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωση με ανάληψη της ευθύνης για τη δολοφονία του 50χρονου Ιταλού Τσέζαρε Ταβέλα, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς το μεσημέρι της ίδιας μέρας στην πρωτεύουσα Ντάκα.

Σύμφωνα με την τοπική Αστυνομία, ομάδα δύο ή τριών ανθρώπων έστησε ενέδρα στον άτυχο Ταβέλα και τον πυροβόλησε τουλάχιστον τρεις φορές ενώ αυτός έκανε τζόγκινγκ στη διπλωματική συνοικία της Ντάκα.

Οι δράστες διέφυγαν με μοτοσικλέτα, με την Αστυνομία να είναι σχεδόν βέβαιη πως πρόκειται για προμελετημένη επίθεση. Τίποτα δεν κλάπηκε από τη σορό του θύματος.

Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία SITE, η οποία παρακολουθεί της δράση των τζιχαντιστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε πως μια «ομάδα ασφαλείας» των μαχητών του ακολούθησε τον 50χρονο στους δρόμους της Ντάκα και τον σκότωσε χρησιμοποιώντας όπλα με σιγαστήρες.

Οι δράστες δεν έχουν ταυτοποιηθεί και τα κίνητρά τους δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, ωστόσο, αν πρόκειται για ενέργεια του ΙΚ, θα καταδεικνύει την επέκταση της δράσης των τζιχαντιστών και στην ανατολική Ασία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία του Μπαγκλαντές, ο Ταβέλα είχε έλθει στο Μπαγκλαντές τον Μάιο ώστε να εργαστεί για λογαριασμό της ICCO Cooperation, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που έχει ως έδρα την Ολλανδία και εργάζεται για την καταπολέμηση της φτώχειας στη νότια Ασία.

By