Πέμπτη, 2 Ιουλίου, 2020

Δωράκι από τη Σαουδική Αραβία: 100 εκατ. δολάρια σε fund που ίδρυσε η Ιβάνκα

Το πρώτο ταξίδι του Ντόναλντ Τραμπ με την προεδρική του ιδιότητα στο εξωτερικό αποδεικνύεται ήδη επικερδές για τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειάς του.

Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν ότι θα δώσουν 100 εκατομμύρια δολάρια σ’ ένα fund που η Ιβάνκα Τραμπ πρότεινε να δημιουργηθεί στην Παγκόσμια Τράπεζα για τις γυναίκες επιχειρηματίες. Η ανακοίνωση ήρθε ένα 24ωρο μετά τη συμφωνία που έκλεισε ο πατέρας της με το Ριάντ για ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα άνω των 100 δισ δολαρίων. Ο Γιουσέφ αλ Οτάιμπα, πρεσβευτής των ΗΠΑ στα ΗΑΕ, είπε ότι η χορηγία συνιστά μια «δέσμευση για την ενίσχυση των γυναικών στην περιοχή μας οικοδομώντας πάνω στις προόδους που έγιναν στην χώρα μας, όπου οι γυναίκες διαδραματίζουν έναν ρόλο σε κάθε τομέα της κοινωνίας»…

Οι αντίπαλοι του Τραμπ, ωστόσο, βρήκαν την ευκαιρία να ξιφουλκήσουν καταγγέλλοντάς τον για υποκρισία και θυμίζοντας τις επιθέσεις που εξαπέλυε στο παρελθόν κατά του Ιδρύματος Κλίντον για την αποδοχή δωρεών από τη Μέση Ανατολή, όπως αναφέρει η USA Today.

Ενώ η Κριστίνε Μπέκερλε, εκπρόσωπος της Human Rights Watch επέκρινε την Ιβάνκα Τραμπ ότι «βλέπει το δέντρο και χάνει το δάσος»: «Δεν είναι το επιχειρείν σημαντικό εκεί, αλλά η πολιτική αλλαγή, ώστε να αρθούν οι περιορισμοί που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στο χώρο εργασίας». Αν δεν γίνει αυτό οι επενδύσεις δεν θα πάνε μακριά, είπε.

Η Σαουδική Αραβία έχει επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στα δικαιώματα των γυναικών και τη συμμετοχή τους στην κοινωνία, περιλαμβανομένης και της απαγόρευσης οδήγησης.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By