Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Δριμύτατη κριτική Α. Τζιτζικώστα στον Ευ. Μεϊμαράκη

Τι ανέφερε σε πρωινή του συνέντευξη ο υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ

tzitzikostas

Σε συνέντευξή του στο MEGA ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Απόστολος Τζιτζικώστας εξαπέλυσε  δριμεία επίθεση στον υπηρεσιακό πρόεδρο του κόμματος και συνηποψήφιο του, Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Χαρακτήρισε προσχηματική την πρόσκληση του κ. Μεϊμαράκη στους άλλους τρεις συνυποψήφιους για την αρχηγία να παραστούν στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στη Μαδρίτη, ενώ μίλησε και για «συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες» σχετικά με την αντιπροεδρία του ΕΛΚ.

«H ΝΔ παρουσίασε τις μέρες αυτές στο ΕΛΚ στο συνέδριο στη Μαδρίτη μια πάρα πολύ κακή εικόνα που είχε να κάνει καταρχήν με το θέμα του αντιπροέδρου του ΕΛΚ, το οποίο χάσαμε γιατί ουσιαστικά έγινε μια προσπάθεια να εξάγουμε τα εσωτερικά μας προβλήματα σε ένα ευρωπαϊκό φόρουμ, όπως είναι το ΕΛΚ. Εξαιτίας κακών χειρισμών έχασε ο ελληνισμός τη θέση αυτή», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Ενώ η παράταξη είχε επιλέξει ένα άλλο πρόσωπο για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, προέκυψε ένα άλλο πρόσωπο, η κ. Μπακογιάννη. Προσωπικά πιστεύω λόγω συμφωνίας, από αυτές που συνηθίζονται να γίνονται στη ΝΔ, συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες«.

Κληθείς να διευκρινίσει αν εννοεί «συμφωνία πίσω από κλειστή πόρτα Μπακογιάννη – Μεϊμαράκη» απάντησε «Βεβαίως» και ερωτηθείς ποιον ήταν ο στόχος είπε «οι εσωκομματικές εκλογές».

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι «η ΝΔ έχει στελέχη όπως η κ. Γιαννάκου, ο κ. Κεφαλογιάννης που θα μπορούσαν, επίσης, ισάξια να παίξουν αυτό το ρόλο στο ΕΛΚ» και εκτοξεύοντας νέες βολές κατά του κ. Μεϊμαράκη είπε:

«Βάλαμε μπροστά την υποψηφιότητα που επέλεξε ο προσωρινός αρχηγός της ΝΔ, χωρίς να ερωτηθούμε, κανείς από εμάς, και μπλοκάραμε τους Κύπριους, οι οποίοι θέλανε να έχουν κι αυτοί υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ, επειδή επιμέναμε εμείς στη δική μας υποψηφιότητα. Τελικά την αποσύραμε για λόγους κακών χειρισμών στο ΕΛΚ, με αποτέλεσμα ο ελληνισμός να μην έχουν σήμερα αντιπρόεδρο στο ΕΛΚ».

Κατηγόρησε επίσης τον κ. Μεϊμαράκη ότι «ενώ ευαγγελίζεται τάχα την ενότητα στα λόγια, στην πράξη δεν το κάνει», σημειώνοντας ότι στη Μαδρίτη «δεν βγήκε ούτε μια φωτογραφία της ελληνικής αποστολής» και ότι ο ίδιος δεν συναντήθηκε καθόλου με τον υπηρεσιακό πρόεδρο της ΝΔ. «Πώς υπηρετούμε την ενότητα, όταν εγώ ήμουν δύο μέρες εκεί και δεν συναντήθηκα με τον κ. Μεϊμαράκη. Τον είδα απλά να μιλάει«, ανέφερε.

Ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε και στην θυελλώδη συνεδρίαση της εφορευτικής επιτροπής του κόμματος προ ολίγων ημερών, κάνοντας λόγο για «θεατρική παράσταση» από τον κ. Μεϊμαράκη και «κόλπα του παλιού πολιτικού συστήματος»:

«Όταν πριν από μερικές ημέρες μπήκε ο κ. Μεϊμαράκης με τον τρόπο που μπήκε στη συνεδρίαση που γινόταν για τις εκλογές, κατά την άποψη τη δική μου ήταν μια θεατρική παράσταση, γιατί προ ολίγων ημερών είχαν συμφωνήσει τη διαδικασία…Το να προκαλούμε εντάσεις για να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε εγγυητές της ενότητας σε εντάσεις που έχουμε οι ίδιοι προκαλέσει, αυτά είναι κόλπα του παλιού πολιτικού συστήματος«.

Ερωτηθείς για τα περί στήριξής του από τον Αντώνη Σαμαρά είπε του κάνουν εντύπωση όσα ακούγονται και επισήμανε ότι με τον πρώην πρωθυπουργό συγκρούστηκε «και προσωπικά, πριν από 1,5 χρόνο, αλλά και για κάποιες πολιτικές επιλογές, όπως ήταν ο ΕΝΦΙΑ, ο στραγγαλισμός στην αυτοδιοίκηση».

«Θεωρώ τουλάχιστον κακόγουστο αστείο και πολύ υποτιμητικό για έναν πρώην πρωθυπουργό να λένε κάποιοι ότι αν εκλεγώ εγώ ως πρόεδρος της ΝΔ θα γίνει την επόμενη μέρα αντιπρόεδρος ο κ. Σαμαράς», είπε και τόνισε ότι πίσω του «δεν βρίσκονται ούτε συστήματα ούτε μηχανισμοί ούτε παλιές ιστορίες».

Ο ίδιος υποστήριξε ακόμη ότι «δεν υπάρχει κανένα ασυμβίβαστο, κανένα κώλυμα για τη θέση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας«, καθώς «το καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας προβλέπει και την περίπτωση εξωκοινοβουλευτικού προέδρου, εφόσον δεν αναφέρεται ρητά ότι πρέπει να είναι κοινοβουλευτικός».

Πρόσθεσε ότι και στην περίπτωση που εκλεγεί η ΝΔ δεν υπάρχει πρόβλημα να λάβει την εντολή ο αρχηγός, ακόμη κι αν είναι εξωκοινοβουλευτικός, και να εκτελεί χρέη πρωθυπουργού κανονικά, απλά δεν θα έχει δικαίωμα ψήφου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By