Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

Drone για σπρέι πιπεριού και πλαστικές σφαίρες

Μεταλλευτική εταιρεία στη Νότιο Αφρική παρήγγειλε πρώτη τον ιπτάμενο μηχανισμό καταστολής

droneΜικρά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θα έχουν τη δυνατότητα να εκτοξεύουν σπρέι πιπεριού και πλαστικές σφαίρες προκειμένου να καταστέλλονται διαδηλώσεις κατασκευάζει μια νοτιοαφρικανική εταιρεία και σοκάρει λέγοντας πως ήδη έχει δεχθεί μια παραγγελία.

Όπως δήλωσε στο BBC ο εκπρόσωπος της εταιρείας Desert Wolf η πρώτη παραγγελία 25 κομματιών έγινε από μεταλλευτική εταιρεία στη Νότιο Αφρική, όπου συχνά ξεσπούν βίαια επεισόδια.

Ο ίδιος ωστόσο δεν αποκάλυψε το όνομα της εταιρείας αλλά ήδη οι αντιδράσεις από εργατικά κινήματα είναι έντονες.

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων (ITUC) Τιμ Νούναν: «Είναι μια βαθιά ανησυχητική και αποκρουστική εξέλιξη, είμαστε όμως πεπεισμένοι ότι κάθε λογική κυβέρνηση θα λάβει άμεσα μέτρα για να εμποδίσει την ανάπτυξη προηγμένων τεχνολογιών εναντίον εργατών ή ακόμα και του κοινού».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η συνομοσπονδία θα ερευνήσει ποιος είναι ο αγοραστής του ρομπότ και θα θέσει το θέμα επειγόντως σε όλα τα συνδικάτα της μεταλλευτικής βιομηχανίας.

Το Skunk, όπως λέγεται το ρομπότ, διαθέτει οκτώ έλικες και μπορεί να μεταφέρει μια ποικιλία όπλων με ανώτατο βάρος 40 κιλών. Ανάλογα με την έκδοση μπορεί να φέρει στροβοσκοπικούς προβολείς, μεγάφωνα λέιζερ σχεδιασμένα να θαμπώνουν το στόχο, ψεκαστήρες δακρυγόνων, εκτοξευτήρες σφαιρών με χρώμα ή και συμπαγών πλαστικών σφαιρών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By