Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2020

EE: Παράταση κυρώσεων προς Ρωσία

Η παράταση των κυρώσεων αποσκοπεί στην αύξηση των πιέσεων προς το Κρεμλίνο για την πλήρη εφαρμογή συμφωνίας Μινσκ

porosenko-merkel-poutin

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξετάσει τις επόμενες εβδομάδες την παράταση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας ως το τέλος Ιανουαρίου, σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους και διπλωμάτες.

Η παράταση των κυρώσεων αποσκοπεί στην αύξηση των πιέσεων προς το Κρεμλίνο, ώστε να αναγκαστεί να εφαρμόσει πλήρως την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του Μινσκ, ανέφεραν στη WSJ αξιωματούχοι.

Αν και τα σχέδιο δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, οι αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στις Βρυξέλλες ότι το μπλοκ των 28 είναι ενωμένο στην πολιτική απέναντι στην Μόσχα και στην διατήρηση της σκληρής στάσης.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από εβδομάδες διαβουλεύσεων, οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν στη σύνοδο του Μαρτίου ότι οποιαδήποτε χαλάρωση των κυρώσεων, οι οποίες λήγουν στο τέλος Ιουλίου, «πρέπει να συνδέονται ξεκάθαρα με την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ».

Τα μέτρα που εγκρίθηκαν το περασμένο καλοκαίρι, περιελάμβαναν αυστηρούς περιορισμούς στις χρηματοοικονομικές, ενεργειακές και αμυντικές συναλλαγές με την Ρωσία. Παρόμοιες κυρώσεις επέβαλε και η Ουάσινγκτον.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By