Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2020

Έκρηξη στη Ρωσία: Η διατροφή φταίει για τα ίχνη ραδιενέργειας που βρέθηκαν σε γιατρό του Αρχάνγκελσκ

Ένας από τους γιατρούς που φρόντισαν τα θύματα της πυρηνικής έκρηξης στη Ρωσία πριν από δυο και πλέον εβδομάδες, αφήνοντας πίσω νεκρούς και τραυματίες, έχει ίχνη ραδιενέργειας στον μυικό ιστό του, σύμφωνα με περιεφερειακούς ερευνητές, οι οποιοι απέδωσαν αυτή την εξέλιξη στη διατροφή του και όχι στις συνέπειες της έκρηξης!

«Το στοιχείο Καίσιο-137 έχει το χαρακτηριστικό να συσσωρεύεται στα ψάρια, τα μανιτάρια και στα φύκια. Μπορούμε, λοιπόν, να υποθέσουμε πως το στοιχείο αυτό εισήλθε στον οργανισμό μέσω προϊόντων διατροφής» σχολίασαν ερευνητές, σύμφωνα με την ανεξέρτητη ενημερωτική οργάνωση της Ρωσίας, Meduza. Επιπλέον, ανέφεραν πως ο συγκεκριμένος γιατρός δεν βρίσκεται σε κίνδυνο.

Για να δικαιολογήσει περισσότερο τον παραπάνω ισχυρισμό, η Meduza παρουσίασε μαρτυρία νοσοκομειακού υπαλλήλου, ο οποίος άκουσε τον γιατρό να ερωτάται αν πήγε κάπου διακοπές και να απαντά πως ταξίδεψε στην Ταίλάνδη.

Και τότε, οι συνάδελφοί του, απάντησαν πως… «όπου υπάρχει Ταϊλάνδη, υπάρχει και Ιαπωνία… πρέπει να έφαγες καβούρια από τη Φουκουσίμα!

Σημειώνεται πως περισσότεροι από 100 νοσοκομειακοί υπάλληλοι υποβλήθηκαν σε ελέγχους μετά το περιστατικό. Η παραπάνω αναφορά προκύπτει έπειτα από προηγούμενα δημοσιεύματα ρωσικών μέσων ενημέρωσης, που ήθελαν δεκάδες νοσηλευτών και άλλων υπαλλήλων νοσοκομεπιων, να έχουν εκτεθεί στη ραδιενέργεια.

Επιπλέον, αναφέρεται πως οι υπάλληλοο στο νοσοκομείο του Αρχάνγκελσκ, δεν είχαν ενημερωθεί πως θα λάμβαναν ασθενείς, που είχαν εκτεθεί σρτη ραδιενέργεια κι έτσι δεν είχν φροντίσει να φορέσουν τον απαραίτητο προστατευτικό εξοπλισμό.

Το Κρεμλίνο, από την πλευρά του, εξακολουθεί να αποδίδει τις παραπάνω πληροφορίες σε «καμπάνια κατά της Ρωσίας» και σε «fake news»…

(Visited 1 times, 1 visits today)
By