Τρίτη, 31 Μαρτίου, 2020

ΕΚΤ: Το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα θα αλλάξει

«Η Τράπεζα είναι έτοιμη να υποστηρίξει την χώρα» ανέφερε ο Μπενουά Κερέ

kere2

Το στέλεχος της ΕΚΤ, ο Μπενουά Κερέ δήλωσε σε διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μαυροβούνιο, ότι το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας της Ελλάδας αναμένεται να αλλάξει για να διευκολύνει τη νέα κυβέρνηση, προσθέτοντας ότι η Τράπεζα είναι έτοιμη να υποστηρίξει την χώρα.

«Υπάρχει μια σαφής προθυμία και καλή πίστη από όλες τις πλευρές να επιταχυνθούν οι προσπάθειες και να παραχθούν αποτελέσματα εντός αυτού του πλαισίου, που υιοθετήθηκε στο Eurogroup», τόνισε. «Οι τρεις θεσμοί, συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ, δεσμεύονται να το υποστηρίξουν αυτό όσο περισσότερο μπορούν», ανέφερε.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «είναι κατανοητό πως το πρόγραμμα θα τροποποιηθεί προκειμένου να αποτυπώσει τις νέες προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης, για να καταστήσει σίγουρο ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο πρόγραμμα θα καταλήγει σε ένα ισοδύναμο αποτέλεσμα σε όρους δημοσιονομικής σταθερότητας. Αυτό είναι που θα συζητηθεί στις επόμενες ημέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο Κριστιάν Νόιερ, επίσης μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, τόνισε πως όλοι θέλουν να δουν την Ελλάδα να αποκαθιστά την εμπιστοσύνη με πειστικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις για να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα.

Σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Νόιερ τόνισε πως η υπόλοιπη ευρωζώνη θέλει να δει την Ελλάδα να προωθεί ένα «σαφές μονοπάτι μεταρρυθμίσεων».

Ο Νόιερ, ερωτηθείς για το εάν διαβλέπει κίνδυνο «φούσκας» εξαιτίας της χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής, απάντησε αρνητικά.

By