Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

Έκτακτη συνεδρίαση της ΚΟ του Σύριζα

Αυτή την ώρα υπό τον Αλέξη Τσίπρα, συνεδριάζει το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Σύριζα.

syriza-grafeia-koumoundourou

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος της συνεδρίασης είναι η επίσπευση νομοθετικού έργου, ώστε να πείσει η κυβέρνηση τους εταίρους για την πρόθεσή της να θεσμοθετήσει τα μέτρα που υπόσχεται άμεσα.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση αναμένεται να κατατεθεί πρόταση για διεξαγωγή εξεταστικής επιτροπής για την υπαγωγή της χώρας στο καθεστώς μνημονίου, ενώ για το θέμα αναμένεται να ακολουθήσουν δηλώσεις του γραμματέα της ΚΟ Χρήστου Μαντά.

Η συνεδρίαση, στην οποία συμμετέχουν ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ο διευθυντής της ΚΟ Χρήστος Αθανασίου και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, Θανάσης Πετράκος και Όλγα Γεροβασίλη, έρχεται έπειτα από τις πληροφορίες ότι η ελληνική αποστολή στις Βρυξέλλες επιστρέφει στην Αθήνα χωρίς συμφωνία, μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με το Brussels Group.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές επιμένουν να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία και να μιλούν για αμοιβαία πρόθεση συμφωνίας.

Σύμφωνα με συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι συνεδριάσεις στο Brussels Group έγιναν σε πολύ καλό κλίμα με αμοιβαία βούληση για την επίτευξη συμφωνίας.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού τονίζουν πως οι Έλληνες εκπρόσωποι είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν εκτενώς τη λίστα μεταρρυθμίσεων που ετοίμασε η Ελληνική κυβέρνηση καθώς και τη λεπτομερή τεκμηρίωσή τους και έδωσαν επίσης στους εκπροσώπους των θεσμών απαντήσεις σε διευκρινιστικές ερωτήσεις επί των Ελληνικών προτάσεων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δυο πλευρές συμφώνησαν στην εντατικοποίηση της διαδικασίας άντλησης στοιχείων  που εκτυλίσσεται στην Αθήνα και για αυτό, αύριο Τετάρτη θα διεξαχθεί τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group. Μάλιστα, υπογραμμίζουν τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να καταλήξει γρήγορα σε συμφωνία με τους θεσμούς, «στη βάση ενός πλαισίου που δεν θα εμπεριέχει υφεσιακά μέτρα, αλλά θα διασφαλίζει την επανεκκίνηση της οικονομίας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By