Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Εκτός συνεδρίου ΣΥΡΙΖΑ δύο βουλευτές του Πειραια, δεν τους ψήφισε ο κόσμος – 6ος ο Δρίτσας

Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά γύρισε την πλάτη στους βουλευτές και δύο από αυτούς δεν εκλέχθηκαν σύνεδροι ενώ ο Θοδωρής Δρίτσας βγήκε τελικά 6ος.

Πανωλεθρία για την Ελένη Σταματάκη βουλευτή Ά Πειραιά-μέλος Κ.Ε. Συριζα και τον Κώστα Δουζίνα βουλευτή Ά Πειραιά που δεν κατάφεραν να εκλεχθούν σύνεδροι. Οι δύο βουλευτές μαζί με τον Υπουργό Ναυτιλείας Θοδωρή Δρίτσα θέλησαν να είναι υποψήφιοι σύνεδροι από την οργάνωση του δεύτερου διαμερίσματος Πειραιά. Για όσους γνωρίζουν καλά την εσωτερική ανθρωπογραφία του Συριζα Πειραιά η συγκεκριμένη οργάνωση δεν ελέγχεται πλήρως από τους 53. Η επιλογή της καθόδου των βουλευτών θα έκοβε 3 από τις 8 θέσεις συνέδρων.

Βάση καταστατικού του Συριζα η συγκεκριμένη οργάνωση εκλέγει 8 συνέδρους και οι βουλευτές πιστεύανε ότι θα κάνουν εκλογικό περίπατο όμως λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο.

Τα μέλη του Συριζα έστειλαν την Ελένη Σταματάκη και τον Κώστα Δουζίνα εκτός συνεδρίου αφού από τα 61 μέλη που ψήφισαν μόνο 6 στηρίξανε την πρώτη και τρεις τον Κώστα Δουζίνα. Ο Θοδωρής Δρίτσας κατάφερε να εκλεγεί 6ος με μόλις  12 ψήφους.

Το μήνυμα ήταν ιδιαίτερα ηχηρό αν σκεφτεί κανείς ότι σε μία εποχή δύσκολη σχεδόν όλα τα μέλη που ψήφισαν πλήρωσαν 12€ για να καταψηφίσουν τους βουλευτές.

Ποιοι εκλέχθηκαν

1. Πιτσολάντης 30 ψήφοι
2. Κυζηράκος 22 ψήφοι
3. Χατζή 21 ψήφοι
4. Παρασκευοπούλου 18 ψήφοι
5. Χατζημιχάλη 13 ψήφοι
6. Δρίτσας 12 ψήφοι
7. Γεωργόπουλος 11 ψήφοι
8. Κούτρας 11 ψήφοι

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 3 πρώτοι δεν ανήκουν στην κίνηση των 53ων, στην οποία ανήκει και προΐσταται ο 6ος πλέον Θοδωρής Δρίτσας που τιμωρήθηκε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που του έδωσαν μόνο 12 ψήφους.

Ο κ. Δρίτσας φαίνεται ξεκάθαρα πλέον πως αντιμετωπίζει πρόβλημα και πως δεν στηρίζεται από τον κόσμο του Πειραιά όπως τα προηγούμενα χρόνια, καθώς από την στιγμή που έβαλε την υπογραφή του ως υπουργός  στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού του Πειραιά, κάθεται πλέον στη θέση του απολογούμενου και όχι σε αυτή του οδηγού…

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως πρώτος σε σταυρούς ο Περικλής Πιτσολάντης είναι νέος και άνεργος και η εκλογή του δείχνει το κενό μεταξύ της πραγματικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ  με τους βουλευτές και την κυβέρνηση.

*με πληροφορίες από το piraeusview.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)