Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2020

Έληξε η καραντίνα σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά Κοζάνης

Από το πρωί της Δευτέρας σταμάτησαν οι περιορισμοί της καραντίνας σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά Κοζάνης για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός.

Οι δυο οικισμοί της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης βρίσκονταν σε καραντίνα απο τις 16 Μαρτίου καθώς ο κορονοϊός μέτραγε αρκετά κρούσματα στην περιοχή ενώ οι δύο οικισμοί μέχρι σήμερα «μετρούν» 4 νεκρούς.

Βάσει των στοιχείων του δήμου Βοΐου, φαίνεται ότι την τελευταία εβδομάδα δεν υπήρξε κανένα νέο κρούσμα θετικό στον κορονοϊό τόσο στα δύο χωριά όσο και στον υπόλοιπο δήμο και σύμφωνα με τον δήμαρχο Χρήστο Ζευκλή «η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι θετική και δικαιώνει την στάση και συμπεριφορά των κατοίκων όλο το προηγούμενο διάστημα».

Ο δήμαρχος Βοΐου κάλεσε τους πολίτες των δύο ορεινών κοινοτήτων, το επόμενο χρονικό διάστημα να συμμορφώνονται στους περιορισμούς μετακίνησης που ισχύουν για όλους τους κατοίκους της ΠΕ Κοζάνης, ενώ προειδοποίησε ότι απαγορεύονται οι μετακινήσεις και επισκέψεις σε γειτονικούς νομούς, στην προσπάθεια που γίνεται για να καταπολεμηθεί ο κορονοϊός.

Η Δαμασκηνιά και Δραγασιά βρίσκονται κοντά σε χωριά της Καστοριάς, ενώ πολλοί απ τους κατοίκους των δύο χωριών διατηρούν στενούς δεσμούς με το Άργος Ορεστικό.

Ο κ. Ζευκλής υπογράμμισε ότι ο δήμος θα συνεχίσει μέσω τηλεφώνου να προσφέρει τις υπηρεσίες του για να εξυπηρετεί την τροφοδοσία των κατοίκων σε τρόφιμα και φάρμακα, ώστε οι κάτοικοι να αποφύγουν τις περιττές μετακινήσεις.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By