Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2019

Επεισόδια με μολότοφ και πετροπόλεμος στην Πατησίων – Δείτε βίντεο

Επεισόδια που ξεκίνησαν με βροχή από μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις και συνεχίσθηκαν με πετροπόλεμο και χημικά βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Πολυτεχνείου.

Ομάδα αντιεξουσιαστών, που πραγματοποιούσαν αντισυγκέντρωση, πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών.

Λόγω των επεισοδίων κλειστή είναι η Πατησίων στο ρεύμα ανόδου.

Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση των Εξαρχείων πραγματοποιούν κάτοικοι και καταστηματάρχες, στην συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Θεμιστοκλέους.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα περίπου 50 αντιεξουσιαστών προχώρησαν σε αντισυγκέντρωση, την ώρα που κάτοικοι των Εξαρχείων έκαναν συγκέντρωση στην πλατεία, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες γκέτο που έχουν διαμορφωθεί στην γειτονιά τους, ενώ είχε προηγηθεί η επιχείρηση – σκούπα της Αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτίρια στην περιοχή.

Οι αντιεξουσιαστές επιτέθηκαν αρχικά με μολότοφ στους αστυνομικούς και στη συνέχεια άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα στα ΜΑΤ, που απάντησαν με χημικά. Αυτή την ώρα οι κουκουλοφόροι μπαινοβγαίνουν στο Πολυτεχνείο εκμεταλλευόμενοι το πανεπιστημιακό άσυλο και οι αστυνομικοί απαντούν με χημικά.

By