Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2019

Επέκταση στην Ιταλία και δημιουργία 1.600 νέων θέσεων εργασίας σχεδιάζει η Amazon

Η εταιρεία που έχει επενδύσει πάνω από 800 εκατ. ευρώ στην Ιταλία την τελευταία επταετία, ανταποκρίνεται στην αύξηση του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα.

Η Amazon ανακοίνωσε σήμερα ότι σκοπεύει να ανοίξει δύο νέες μονάδες στην Ιταλία που θα φθάσουν να απασχολούν 1.600 άτομα.

Η κίνηση αυτή του αμερικανικού κολοσσού του διαδικτύου ανταποκρίνεται στην αλματώδη αύξηση των διαδικτυακών πωλήσεων που πραγματοποιούνται στη χώρα. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του παρατηρητηρίου για το ηλεκτρονικό εμπόριο B2c του Πολυτεχνείου του Μιλάνο, το ηλεκτρονικό εμπόριο στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 17% το 2017 στα 23,6 δισεκ. ευρώ.

Οι δύο νέες μονάδες αναμένεται να στεγαστούν σε δύο κτίρια, στο βόρειο τμήμα της χώρας, τα οποία θα τεθούν σε λειτουργία το φθινόπωρο του 2018. Το πρώτο, 34.000 τετραγωνικών μέτρων, θα βρίσκεται στο Καζιράτε, στην περιοχή του Μπέργκαμο, και θα επιτρέψει τη δημιουργία 400 θέσεων εργασίας, αορίστου χρόνου, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Το δεύτερο θα βρίσκεται στο Τοράτσα Πιεμόντε, κοντά στο Τορίνο. Το κτίριο αυτό, 60.000 τετραγωνικών μέτρων, θα αποτελέσει μια επένδυση 150 εκατ. ευρώ και θα φιλοξενεί 1.200 εργαζομένους τρία χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του.

Η Amazon διευκρίνισε ότι από το 2010 έχει επενδύσει πάνω από 800 εκατ. ευρώ στην Ιταλία, δημιουργώντας πάνω από 3.000 μόνιμες θέσεις εργασίας.

Ωστόσο, το τέλος της προηγούμενης χρονιάς σημαδεύθηκε από εντάσεις στο κέντρο διανομής στο Καστέλ Σαν Τζιοβάνι (στο βόρειο τμήμα της χώρας), όπου οι υπάλληλοι προχώρησαν σε απεργία στις 20 Δεκεμβρίου και στις 24 Νοεμβρίου, την λεγόμενη Μαύρη Παρασκευή. Οι εργαζόμενοι ζητούν επανακαθορισμό των συνθηκών εργασίας τους και αύξηση των μισθών τους.

By