Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2020

Επεκτείνεται η Παπαστράτος – Κερδίζει μερίδια το IQOS

Σε μια χρονική στιγμή που ολοκληρώνεται η επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ της Παπαστράτος στην Ελλάδα η μητρική Philip Morris International επεκτείνει τις αρμοδιότητες της ελληνικής θυγατρικής εντάσσοντας στoν χώρο ευθύνης της δύο επιπλέον χώρες, την Κροατία και τη Σλοβενία.

Πλέον το cluster των χωρών ευθύνης της Παπαστράτος στην Νοτιονατολική Ευρώπη αποτελείται από επτά χώρες και συγκεκριμένα: Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κροατία και Σλοβενία.

Στο μεταξύ προχωρά και η επένδυση της Παπαστράτος για την μετατροπή του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο σε μονάδα αποκλειστικής παραγωγής των θερμαινόμενων ράβδων καπνού HEETS για το ΙQOS, τα οποία κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος στην αγορά.

Σύμφωνα με ανώτατη πηγή της εταιρείας το μερίδιο αγοράς των ράβδων καπνού το τελευταίο τρίμηνο έφθασε το 2,8% με τις πωλήσεις των συσκευών IQOS να έχουν ξεπεράσει τις 100.000 στη χώρα μας. Τα σημεία πώλησης των συσκευών σε όλη την Ελλάδα έχουν ξεπεράσει τα 25.

Μάλιστα, ο πρόεδρος και διευθύνων της Παπαστράτος, Χρήστος Χαρπαντίδης αναφέρθηκε και σήμερα Τετάρτη στην πολιτική συνεργασιών που ακολουθεί η εταιρεία κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Συνέδριο του ΣΕΒ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σημειώνοντας ότι η Παπαστράτος επενδύσει στα clusters ως μια μεγάλη εταιρεία με παράδοση ειδικά και λόγω του νέου προϊόντος.

«Εχουμε 1.000 προμηθευτές και συνεργαζόμαστε με 30.000 οικογένειες καπνοκαλλιεργητών καθώς και με 20.000 σημεία λιανικής. Τα νέα προϊόντα ανοίγουν νέες δυνατότητες συνεργασιών ακόμη και με start up», σημείωσε.

Σε γραπτή δήλωσή του με την ανακοίνωση της επέκτασης των αρμοδιοτήτων της Παπαπστράτος ο κ. Χαρπαντίδης σημείωσε: «Η απόφαση της PMI να θέσει την Παπαστράτος επικεφαλής σε δύο ακόμη χώρες μας γεμίζει με χαρά και περηφάνεια. Η Κροατία και η Σλοβενία αποτελούν δύο ιδιαίτερα δυναμικές αγορές, γεγονός που επιβεβαιώνει -για ακόμη μια φορά- την εμπιστοσύνη της PMI στο επιχειρηματικό έργο της Παπαστράτος.

Συναισθανόμαστε απόλυτα τη μεγάλη ευθύνη και είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε αυτή τη νέα πρόκληση. Kαλωσορίζουμε την Κροατία και τη Σλοβενία στο cluster Νοτιοανατολικής Ευρώπης της PMI. Οι δυνάμεις όλων μας είναι επικεντρωμένες στο νέο καινοτόμο προϊόν μας, το IQOS, και είμαι σίγουρος ότι όλοι μαζί θα κάνουμε σπουδαία πράγματα αυτή τη χρονιά για να έρθουμε ένα βήμα πιο κοντά στο όραμά μας για έναν κόσμο απαλλαγμένο από τον καπνό του τσιγάρου».

By