Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Επιχείρηση στη Συρία: Στήριξη από ΕΕ και ΝΑΤΟ στους βομβαρδισμούς της Δύσης

Την υποστήριξή τους στις ενέργειες των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Γαλλίας, που τα ξημερώματα προχώρησαν σε συντονισμένα πλήγματα σε στόχους στη Συρία, εξέφρασαν τόσο ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, όσο και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Το χτύπημα από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο καθιστά σαφές ότι το συριακό καθεστώς μαζί με τη Ρωσία και το Ιράν δεν μπορούν να συνεχίσουν αυτή την ανθρώπινη τραγωδία, τουλάχιστον όχι χωρίς κόστος», δήλωσε ο Ντόναλντ Τουσκ, ξεκαθαρίζοντας πως «η ΕΕ θα σταθεί με τους συμμάχους μας στο πλευρό της δικαιοσύνης».

«Υποστηρίζω τις ενέργειες των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας κατά των εγκαταστάσεων και των δυνατοτήτων των χημικών όπλων του Συριακού καθεστώτος, που θα μειώσουν την ικανότητα του καθεστώτος να επιτεθεί περαιτέρω στους ανθρώπους της Συρίας με χημικά όπλα», δήλωσε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ.

«Το ΝΑΤΟ έχει καταδικάσει συνεχώς τη συνεχιζόμενη χρήση χημικών όπλων από τη Συρία ως σαφή παραβίαση των διεθνών κανόνων και συμφωνιών. Η χρήση χημικών όπλων είναι απαράδεκτη και οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν», σημειώνει ο Στόλτεμπεργκ και καταλήγει λέγοντας πως «το ΝΑΤΟ θεωρεί τη χρήση χημικών όπλων ως απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και πιστεύει ότι είναι απαραίτητο να προστατευθεί η Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα. Αυτό απαιτεί μια συλλογική και αποτελεσματική αντίδραση της διεθνούς κοινότητας».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By