Τρίτη, 26 Μαΐου, 2020

Επιστολή Στεφανάκη σε υπουργείο Πολιτισμού

Αρνείται τις κατηγορίες του υπουργείου Πολιτισμού

436da1bba539d303c9388e140dfd8426

Αρνείται τα όσα καταλογίζει το υπουργείο Πολιτισμού στο επισήμως καταργημένο, από χθες, Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Θεάτρου, ο πρόεδρος του ΔΣ, Γιώργος Στεφανάκης.

Σε χθεσινή επιστολή του, προς τον αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού-την οποία έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα – ο κ. Στεφανάκης ισχυρίζεται ότι «η αμφισβήτηση από την τωρινή εποπτεύουσα Αρχή της τήρησης της νομιμότητας από το Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελεί διοικητική αυθάδεια και αυθαιρεσία, η οποία στηρίζεται σε πρόωρες και λανθασμένες εκτιμήσεις».

Επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι σε όλη την διάρκεια της θητείας του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου «η ανάρτηση των συμβάσεων έργου που συνήπτε ο καλλιτεχνικός διευθυντής επραγματοποιείτο στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ συγκεντρωτικά και μετά τη διευκρίνιση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αποφασίστηκε η ανάρτηση τους σε περίληψη».

Επίσης αναφέρει ότι «όσον αφορά τις συμβάσεις του καλλιτεχνικού διευθυντή Σωτήρη Χατζάκη και του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου Ιωάννη Παπαδάκη-Μετζικώφ, έχουν δοθεί πλήρως αιτιολογημένες απαντήσεις στην εποπτεύουσα Αρχή, που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητάς τους, οι οποίες ουδόλως λήφθηκαν υπόψη για την έκδοση της Υπουργικής Απόφασης ανάκλησης.

Αντίθετα, οι συγκεκριμένες αιτιάσεις χρησιμοποιήθηκαν προσχηματικά, προκειμένου να θεμελιώσουν την Υπουργική Απόφαση ανάκλησης».

(Visited 1 times, 1 visits today)