Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, 2020

Επίθεση Νίκου Μαζιώτη σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση Σαμαρά καταρρέει και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε Τσάβες ούτε Αλιέντε

maziotis2

Σε κείμενο του που έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο indymedia ο Νίκος Μαζιώτης εξαπολύει δριμεία επίθεση στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

Ο κρατούμενος στις φυλακές Διαβατών προχωρά σε πολιτική παρέμβαση κατηγορώντας και τα δυο κόμματα και σημειώνονταις ότι οι εκλογές δεν πρόκειται να δώσουν λύση για την Ελλάδα.

Μάλιστα, καταθέσει και τις δικές του πολιτικές προτάσεις για το μέλλον της χώρας. Χαρακτηριστικό είναι ότι δηλώνει ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά καταρρέει όπως και αυτή του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ για το ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι δεν είναι ούτε Τσάβες ούτε Αλιέντε.

Για την κυβέρνηση ο Νίκος Μαζιώτης υποστηρίζει ότι «διανύει την τελευταία περίοδο της εξουσίας της. Όπως η κυβέρνηση Παπανδρέου που υπόγραψε το πρώτο μνημόνιο τον Μάιο του 2010 και έβαλε τον ελληνικό λαό στις αλυσίδες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κατέρρευσε μέσα σε δύο χρόνια, έτσι και η κυβέρνηση Σαμαρά καταρρέει μη μπορώντας να σηκώσει το βάρος της πολιτικής της κοινωνικής γενοκτονίας που συνεχίζει να εφαρμόζει από τον Ιούνιο του 2012. Το ψέμα και η απάτη είναι στο DNA των επαγγελματιών πολιτικών υπηρετών του κεφαλαίου».

Ο φυλακισμένος επικεφαλής του «Επαναστατικού Αγώνα» στη συνέχεια προχωρά σε μια ανάλυση για την κρίση στη χώρα σημειώνοντας ότι «τα τελευταία λοιπόν πέντε χρόνια, η χώρα βρίσκεται μόνιμα σε καθεστώς πολιτικής αστάθειας, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα καταρρέουν οι κυβερνήσεις. Μέσα σε πέντε χρόνια, έχουμε δύο εκλογικές αναμετρήσεις -οι τελευταίες του 2012 ήταν διπλές- και τρεις κυβερνήσεις από τις οποίες οι δύο τελευταίες, η μη εκλεγμένη του Λουκά Παπαδήμου και η κυβέρνηση Σαμαρά είναι κυβερνήσεις συνεργασίας 2-3 κομμάτων. Η αυτοδυναμία μέσα στα πλαίσια του πολιτικού συστήματος είναι πια αδύνατη. Η απαξίωση του πολιτικού συστήματος αποδεικνύεται από το ότι ένα μεγάλο μέρος του λαού ως εκλογικό σώμα έχει γυρίσει την πλάτη του και απέχει από τις εκλογές. Στις εκλογές του 2012 το ποσοστό αποχής ξεπέρασε το 30%. Από την αρχή της κρίσης και μετά, οι κυβερνήσεις είναι κυβερνήσεις μειοψηφίας που στηρίζονται σε ένα μικρό ποσοστό της τάξης του 1/5 με 1/4 του εκλογικού σώματος. Ακόμα λοιπόν, και αν υποθετικά ο ΣΥΡΙΖΑ κληθεί να αναλάβει τη διαχείριση της κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος θα είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας, η οποία θα υποχρεωθεί σε μια συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις, πχ με τους ΑΝΕΛ».

Παράλληλα εξαπολύει επίθεση και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ούτε Τσάβες, ούτε Αλιέντε. Και ακριβώς επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να κάνει πόλεμο με την υπερεθνική οικονομική ελίτ γι’ αυτό παρατηρούμε την διγλωσσία και τις αντιφάσεις στις απόψεις που εκφράζουν τα στελέχη του. ακόμα πάρει την εξουσία -αν την πάρει- και για να διασφαλίσει την έγκριση και τη στήριξη των οικονομικών μπλοκ εξουσίας.

Ας μην έχει λοιπόν ο λαός αυταπάτες ότι μια ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καλυτέρευε τα πράγματα, ότι θα κάνει μια δικαιότερη ανακατανομή του πλούτου προς όφελος των φτωχών και των κοινωνικά αδυνάτων. Ας μην έχουν κάποιοι αυταπάτες ότι ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ θα καταργηθεί το μνημόνιο και οι δανειακές συμβάσεις, ότι δεν θα χρησιμοποιήσει την καταστολή και τα ΜΑΤ εναντίον όσων αντιδράσουν όταν αποκαλυφθεί το νεοφιλελεύθερο πρόσωπο του, ότι θα καταργήσει τους αντιτρομοκρατικούς νόμους και τον πρόσφατο νόμο για τις φυλακές τύπου Γ΄ που προορίζονται για τους αγωνιστές πολιτικούς κρατούμενους, ότι θα αποτελέσει ανάχωμα στην ακροδεξιά. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρεοκοπήσει πολιτικά αν πάρει την εξουσία θα αποσυνθέθει και θα καταρρεύσει υπό το βάρος των αντιφάσεων και των υποχωρήσεων που θα κάνει μην μπορώντας να σηκώσει το βάρος της πολιτικής που θα υποχρεωθεί να εφαρμόσει.

Είναι σίγουρο ότι μια ενδεχόμενη κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ επικεφαλής, θα είναι μια βραχύβια και ασταθής κυβέρνηση, η οποία παρά τη φιλοδοξία της να “εξανθρωπίσει” το σύστημα και να το σταθεροποιήσει, θα συμβάλλει άθελα της στην περαιτέρω αποσταθεροποίηση, πράγμα που ένα επαναστατικό κίνημα οφείλει και πρέπει να εκμεταλλευτεί. Το δίλημμα των καιρών δεν είναι μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ, νεοφιλελευθερισμός ή σοσιαλδημοκρατία αλλά καπιταλισμός ή επανάσταση».

By