Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2020

Ερντογάν: Η Τουρκία θα συνεχίσει τους βομβαρδισμούς κατά των Κούρδων

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η συριακή κρίση φτάνει σε αδιέξοδο εξαιτίας της ρωσικής παρέμβασης, τονίζοντας ότι η Ρωσία είναι στα πρόθυρα να διαπράξει έγκλημα πολέμου στη Συρία.

erntogan

Η Τουρκία δεν προτίθεται να σταματήσει τους βομβαρδισμούς κατά των πολιτοφυλακών των Κούρδων της Συρίας σε απάντηση στα διασυνοριακά πυρά, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αποφασίσουν αν επιθυμούν να στηρίξουν την Τουρκία ή τους Κούρδους αντάρτες.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η ραγδαία προώθηση των Κούρδων μαχητών που στηρίζονται από τις ΗΠΑ, οι οποίοι επωφελήθηκαν από τις ρωσικές εναέριες επιδρομές προκειμένου να καταλάβουν εδάφη κοντά στα τουρκικά σύνορα, έχουν εξαγριώσει την Άγκυρα που τους βλέπει ως τρομοκρατική οργάνωση. Η χώρα βομβαρδίζει τις θέσεις των Κούρδων της Συρίας εδώ και μέρες.

Ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως η συριακή κρίση φτάνει σε αδιέξοδο εξαιτίας της ρωσικής παρέμβασης, τονίζοντας ότι η Ρωσία είναι στα πρόθυρα να διαπράξει έγκλημα πολέμου στη Συρία.

Όπως ανέφερε, δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν χαρακτηρίζουν τους Κούρδους της Συρίας τρομοκρατική οργάνωση προσθέτοντας πως η χώρα θα πρέπει να αποφασίσει αν στηρίζει τη μία ή την άλλη πλευρά. Το να αγνοεί κανείς τη σύνδεση των Κούρδων της Συρίας με το παράνομο PKK αποτελεί «εχθρική πράξη», υποστήριξε.

Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε πως με τη δικαιολογία πως αντιμάχονται το Ισλαμικό Κράτος, οι Κούρδοι του PYD προσπαθούν να εκτοπίσουν τους Τούρκους, τους Άραβες και τους άλλους Κούρδους από τη βόρεια Συρία.

Όπως ανέφερε, η διεθνής κοινότητα πρέπει να υψώσει τη φωνή της ενάντια στη Ρωσία και τη Συρία του Άσαντ. Τόνισε ότι η υπομονή της Τουρκίας σχετικά με την κατάσταση στη χώρα έχει αρχίσει να εξαντλείται, ενώ κάποια κράτη είναι θετικά στην ιδέα μιας ζώνης ασφαλείας για τους πρόσφυγες στη βόρεια Συρία.

(Visited 1 times, 1 visits today)