Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Εσωκομματικός «πόλεμος» στην ΚΟ της ΝΔ

Οι βουλευτές έχουν χωριστεί σε στρατόπεδα υπέρ και κατά της διοργάνωσης έκτακτου συνεδρίου

nea dimokratia 2

«Φωτιές» έχουν ανάψει στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας με τους βουλευτές του κόμματος να χωρίζονται σε στρατόπεδα στο θέμα της διοργάνωσης έκτακτου συνεδρίου.

Υπέρ της διοργάνωσης έκτακτου συνεδρίου του κόμματος τάσσονται οι βουλευτές Νικήτας Κακλαμάνης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Δένδιας, ενώ με την πρόταση διαφώνησαν άλλοι βουλευτές του κόμματος που μίλησαν κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Ο Μάκης Βορίδης απέδωσε το εκλογικό αποτέλεσμα στις περιοριστικές δημοσιονομικές πολιτικές σε περιβάλλον ιδεολογικής ηγεμονίας της αριστεράς. Πρόσθεσε ότι απαιτείται αντιπολίτευση με αυτοπεποίθηση και διαφώνησε με την υπερψήφιση της παράτασης της δανειακής συμφωνίας αν έρθει στη Βουλή. Τάχθηκε, επίσης, κατά της διοργάνωσης έκτακτου συνεδρίου και αντιπρότεινε διάλογο στη βάση, στις νομαρχιακές οργανώσεις.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, αντίθετα, τάχθηκε υπέρ της διοργάνωσης έκτακτου συνεδρίου και πρόσθεσε ότι όποιος βουλευτής θεωρεί ότι πρέπει να αλλάξει η ηγεσία να το πει σήμερα και να εξηγήσει γιατί κάποιος άλλος θα είναι καλύτερος από τον σημερινό αρχηγό. Ζήτησε να σταματήσουν οι ομαδοποιήσεις και να γίνουν ανοιχτές διήμερες περιφερειακές διασκέψεις και οργανωμένος διάλογος. Τάχθηκε, τέλος, υπέρ της εξεταστικής επιτροπής για το πώς φθάσαμε στο Μνημόνιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε αλλοπρόσαλλο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε: «Έχουμε χάσει τους μίσους μας ψηφοφόρους. Δεν κινηθήκαμε όλοι στην κυβέρνηση με την ίδια ταχύτητα. Έχουμε πάρει διαζύγιο από τον κρατισμό; Ίσως ένα έκτακτο συνέδριο αλλά χωρίς εσωστρέφεια είναι χρήσιμο. Ίσως κληθούμε να παίξουμε τον ρόλο που μας ταιριάζει πολύ σύντομα».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι ήταν πολύ καλό το αποτέλεσμα του Ιανουαρίου και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το Πάσχα θα πέσει. Σημείωσε ότι στην ψυχραιμότερη ανάλυση η κοινωνία πάει δεξιά και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ και το ποτάμι πήγαν δεξιότερα, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κομβικό λάθος ήταν, σύμφωνα με τον Αδ. Γεωργιάδη, η θέσπιση του ΕΝΦΙΑ όπως θεσπίστηκε. «Να ψηφίσουμε την παράταση της δανειακής σύμβασης» υποστήριξε. Επίσης, αναφέρθηκε στα θέματα Υγείας λέγοντας ότι «αν είχαμε πει εμείς αυτά που είπε ο Π. Κουρουμπλής θα χαμε πάει σπίτι μας».

Ο Βασίλης Κικίλιας τάχθηκε κατά των ομαδοποιήσεων και πρόσθεσε: «Οι προσωπικές ατζέντες δεν ωφελούν το κόμμα. Τραυματίσαμε τη ραχοκοκαλιά μας. Χρειάζεται περισσότερη αξιοκρατία στο κόμμα. Αρχηγό έχουμε τώρα, πολεμάμε για την Ελλάδα».

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι οι κ.κ. Γιούνκερ και Ντολ είπαν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) ότι ο Αντ. Σαμαράς ήταν ο καλύτερος πρωθυπουργός που υπήρξε. «Υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι η παράταξη τους χρωστά. Δεν έχουμε πρόβλημα ιδεολογίας» ανέφερε ακόμη.

Η Σοφία Βούλτεψη, απαντώντας εμμέσως στην κ. Μπακογιάννη, είπε ότι δεν παραιτήθηκαν όλοι οι προηγούμενοι αρχηγοί μετά από ήττα, «ούτε ο Μητσοτάκης το 1985 ούτε ο Καραμανλής το 2000».

Ο Νίκος Δένδιας επισήμανε ότι «είχαμε τον πιο ακάματο πρωθυπουργό» και τοποθετήθηκε υπέρ της διοργάνωσης έκτακτου συνεδρίου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By