Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020

ΕΤΕ: «Η νεανική επιχειρηματικότητα μπορεί να συμβάλλει στην επανεκκίνηση της οικονομίας»

Τι επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας σε ειδική ημερίδα

ethniki-trapeza-arxeio

H στήριξη της νεανικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας με εξωστρεφή προσανατολισμό αποτελεί ένα από τα «κλειδιά» για την επανεκκίνηση της οικονομίας, τη μείωση της ανεργίας και τον περιορισμό της φυγής νέων στο εξωτερικό, επεσήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Λεωνίδας Φραγκιαδάκης.

Μιλώντας στην ημερίδα για τη διεθνή συνεργασία του προγράμματος NBG Business Seeds με την Amazon, ο κ. Φραγκιαδάκης αναφέρθηκε στο διαχρονικό ρόλο της ΕΤΕ ως πυλώνα στήριξης της ελληνικής οικονομίας μέσα από την παροχή χρηματοδότησης σε όλο το φάσμα της επιχειρηματικότητας.

Ο επικεφαλής της ΕΤΕ αναφέρθηκε ακόμη στη διεθνή διάσταση του προγράμματος NBG Business Seeds μέσα από μια σειρά σημαντικών συνεργασιών: με το Ελληνοαμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, με τον incubator 1776 με έδρα τις ΗΠΑ, με τις εταιρείες Αmazon και Microsoft, με τις διεθνείς συμβουλευτικές εταιρείες Grant Thornton και Deloitte, καθώς και με τον διεθνή οργανισμό Endeavor.

Η γενική διευθύντρια λιανικής τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας Νέλλη Τζάκου Λαμπροπούλου παρουσίασε αναλυτικά το NBG Business Seeds και τις δράσεις που περιλαμβάνει για την ανάδειξη και την προβολή καινοτόμων ιδεών και έργων, την εκπαίδευση και την καθοδήγηση ομάδων, καθώς και την παροχή υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης.

Επιπλέον, παρουσίασε τις εταιρείες του προγράμματος στις οποίες συμμετέχει η ΕΤΕ με διαφορετικές μορφές χρηματοδότησης:

SourceLair, blueground και Insybio: συμμετοχή Εθνικής Τράπεζας στο μετοχικό κεφάλαιο.
Papadimitrοu, Hotelbrain, ραδίκι, Think Digital και Obrela securities: παροχή δανείου.
Incrediblue, ISMOOD και Greece History and Culture: στήριξη με μη χρηματοδοτικά εργαλεία.

By