Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

Euractiv: Η Ευρωβουλή θέλει να απαγορεύσει νεο-φασιστικές ομάδες

Αντιμέτωποι με άνοδο της ξενοφοβίας στην Ευρώπη, οι ευρωβουλευτές θέλουν να λάβουν αποφασιστικά μέτρα κατά νεοφασιστικών και νεοναζιστικών ομάδων, που αυτήν την στιγμή επωφελούνται μιας ορισμένης διακριτικότητας και ατιμωρησίας σε αρκετές χώρες, γράφει η ιστοσελίδα Euractiv

Η ξενοφοβία τροφοδοτείται από νεοφασιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις στην Ευρώπη, οι οποίες θα πρέπει κατεπειγόντως να απαγορευτούν, σύμφωνα με αίτημα που παρουσίασε το ΕΚ την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου. Οι ευρωβουλευτές υιοθέτησαν ψήφισμα που καταδικάζει την αύξηση αριθμού περιστατικών που συνδέονται με μίσος και μισαλλοδοξία στην Ευρώπη.

Το ψήφισμα καλεί επίσης σε ανάληψη δράσης κατά μικρών ακροδεξιών ομάδων που τροφοδοτούν την άνοδο της ξενοφοβίας. Το ψήφισμα καλεί τα κράτη – μέλη, μεταξύ άλλων, να καταδικάσουν απερίφραστα και να επιβάλουν κυρώσεις σε εγκλήματα και ρητορική μίσους, ζητούν απαγόρευση νεοφασιστικών και νεοναζιστικών ομάδων ή κάθε άλλης οργάνωσης ή ένωσης που εξάρει και υμνεί ναζισμό και φασισμό.

Καλούν επίσης σε καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο, το κύριο όχημα για την εξάπλωση ρατσιστικής, φασιστικής και ξενοφοβικής ρητορικής. Η αντιπρόεδρος του ΕΚ, Σιλβί Γκιγιόμ, δήλωσε: «Πρέπει να καταγγείλουμε κατεπειγόντως αυτά τα κινήματα που δεν είναι αποδεκτά στις δημοκρατίες μας υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Από τη δολοφονία του Jo Cox από ακροδεξιό άτομο ως τον Ιταλό που πυροβόλησε έξι μετανάστες σε μια επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα, και ομοφοβικές επιθέσεις στη Γαλλία, αυτές οι απαράδεκτες πράξεις αυξάνονται».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By