Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Έξαλλος ο Λαφαζάνης κατηγορεί ΡΑΕ ότι αύξησε κρυφά τα τιμολόγια ΔΕΗ

«Η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) να αυξήσει για μια ακόμα φορά το ΕΤΜΕΑΡ και κατά συνέπεια τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος είναι επί της ουσίας απολύτως απαράδεκτη και κυρίως είναι απαράδεκτη, πρωτοφανής και εξοργιστική η μεθόδευση που ακολουθήθηκε για να δημοσιοποιηθεί»

lafazanis800_091113

Απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού ΠΕΚΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη που είδε επιβάρυνση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος εκ της εν λόγω απόφασης.

Σε μια σκληρή ανακοίνωση, το υπουργείο κάνει λόγο για «πρωτοφανείς μεθοδεύσεις» με τις οποίες επιβαρύνονται τα οικιακά τιμολόγια. Χαρακτηρίζει ως «απολύτως απαράδεκτη» την απόφαση και «πρωτοφανή όσο και εξοργιστική την μεθόδευση που ακολουθήθηκε για να μην δημοσιοποιηθεί».

Η ανακοίνωση του υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης αναλυτικά: 

«Η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) να αυξήσει για μια ακόμα φορά το ΕΤΜΕΑΡ και κατά συνέπεια τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά , τους αγρότες και άλλες επιχειρηματικές κατηγορίες, είναι επί της ουσίας απολύτως απαράδεκτη και κυρίως είναι απαράδεκτη, πρωτοφανής και εξοργιστική η μεθόδευση που ακολουθήθηκε για να δημοσιοποιηθεί.

Να σημειώσουμε ότι, η μνημονιακή αυτή απόφαση της ΡΑΕ ελήφθη στις 30/12/2014, δηλαδή στην αρχή της προεκλογικής περιόδου και προφανώς, σε συμπαιγνία με την απελθούσα Κυβέρνηση και για μην προκαλέσει δυσμενείς εντυπώσεις σε βάρος της, έμεινε αδικαιολόγητα και προκλητικά στο συρτάρι, για να δημοσιοποιηθεί δύο και πάνω μήνες μετά, στις 04/03/2015 επί των ημερών της νέας Κυβέρνησης.

Το Υπουργείο ΠΑΠΕΝ καταγγέλλει αυτές τις μακιαβελικές πρακτικές, οι οποίες θα έμοιαζαν με φαρσοκωμωδία αν δεν είχαν βαρύ τίμημα για τους πολίτες, σε μια περίοδο σκληρότατης δοκιμασίας τους».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By