Σάββατο, 28 Μαρτίου, 2020

Φ.Γεννηματά: Υπάρχει άμεση ανάγκη για αλλαγή πολιτικής

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz.

Μετά τη συνάντηση αυτή η Φώφη Γεννηματά, προχώρησε σε δήλωση, με την οποία ζήτησε αλλαγή πολιτικής, τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση με τις πολιτικές της οδηγεί σε επικίνδυνα πια αδιέξοδα την Ελληνική κοινωνία.

Παράλληλα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για το προσφυγικό, λέγοντας ότι τα νησιά του Αιγαίου οδηγούνται σε οικονομική κατάρρευση και ο κίνδυνος κοινωνικής διάλυσης είναι ορατός όσο ποτέ, καθώς έγιναν αποθήκες ψυχών.

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά

Συζήτησα σήμερα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον κ. Μάρτιν Σούλτς, την κατάσταση στη χώρα μας. Τόνισα ότι το πρόγραμμα-Μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν «βγαίνει» και η Κυβέρνηση με τις πολιτικές της οδηγεί σε επικίνδυνα πια αδιέξοδα την Ελληνική κοινωνία. Η κατάσταση επιδεινώνεται, η υπερφορολόγηση γονατίζει τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες, επιστήμονες και αγρότες.

Υπάρχει άμεση ανάγκη για αλλαγή πολιτικής. Με αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους. Με αλλαγή των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, που δεν μπορεί να επιτευχθούν. Με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους κρίσιμους τομείς.

Όσον αφορά στο προσφυγικό, τα νησιά του Αιγαίου οδηγούνται σε οικονομική κατάρρευση και ο κίνδυνος κοινωνικής διάλυσης είναι ορατός όσο ποτέ. Τα νησιά μας έγιναν αποθήκες ψυχών, οι νησιώτες μας δεν πρέπει να αισθάνονται «δεσμοφύλακες». Υπάρχει ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης, και εφαρμογής του συνόλου των αποφάσεων της Ε.Ε.

By