Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2020

Φίλης: Το ολοήμερο σχολείο επεκτάθηκε παντού

Ο πρώην υπουργός έκανε λόγο για σχολεία ποιότητας και ισότητας για όλα τα παιδιά, ενώ ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές καλή σχολική χρονιά

Το 72ο Δημοτικό σχολείο της Αθήνας «Ανδρέας Κάλβος» και το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο της Αθήνας επισκέφθηκε για την έναρξη της σχολικής χρονιάς ο τέως υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε: ««Σας εύχομαι όμορφη και δημιουργική χρονιά. Όπως ξέρετε όλοι υπάρχουν μεγάλα προβλήματα στην κοινωνία μας και πολλά από αυτά προσπαθούμε να τα ελαττώσουμε μέσα στο σχολείο. Σε ένα σχολείο που το παιδί όπου και αν ανήκει σε οποιαδήποτε οικογένεια πρέπει να έχει τα ίδια δικαιώματα το ένα με το άλλο.

«Ένα σχολείο ποιότητας και ισότητας για όλα τα παιδιά. Αυτό είναι αν θέλετε και το μήνυμα του δημόσιου σχολείου: Ένα σχολείο για όλα τα παιδιά. Καλό και δημοκρατικό σχολείο. Χωρίς να τσακώνεται το ένα παιδί με το άλλο, χωρίς ανταγωνισμούς, με συνεργασία, με βοήθεια ο ένας στον άλλον. Αυτό είναι το σχολείο που ονειρευόμαστε και που κάθε μέρα οι δάσκαλοί και οι δασκάλες προσπαθούν να το κάνουν πραγματικότητα», πρόσθεσε ο πρώην υπουργός.

«Φέτος, παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, το ολοήμερο σχολείο επεκτάθηκε παντού. Σε όλα τα ολιγοθέσια σχολεία από τη φετινή χρονιά λειτουργεί το ολοήμερο πρόγραμμα. ένα σχολείο δηλαδή που μετά τα μαθήματα προσφέρει και άλλες δραστηριότητες. Προσπαθούμε και φέτος και το πετυχαίνουμε για δεύτερη χρονιά τα δημόσια σχολεία να λειτουργήσουν χωρίς ελλείψεις, με το διδακτικό προσωπικό και τα βιβλία από τη πρώτη μέρα», τόνισε.

Και κατέληξε: «Εύχομαι να πάνε όλα καλά όλη τη χρονιά και εύχομαι επίσης για τα προσφυγόπουλα που από φέτος μπαίνουν στις σχολικές δομές, περίπου 6000 παιδιά, παιδιά κατατρεγμένα και ξεριζωμένα από τα σπίτια τους, παιδιά που πρέπει να περιβάλλουμε με αγάπη».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By