Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου, 2020

Γαλλία: Δεν τα βρήκαμε με την κυβέρνηση, λένε οι συνδικαλιστές- Συνεχίζονται οι απεργίες

Οι συνδικαλιστές ανακοίνωσαν ότι θα συνεχιστούν οι απεργίες και οι διαδηλώσεις στη Γαλλία, καθώς δεν επιτεύχθηκε συμβιβασμός στη συνάντηση που έγινε την Πέμπτη με την κυβέρνηση.

Μπορεί ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Εντουάρ Φιλίπ, να δήλωσε ότι καταγράφηκε πρόοδος στις συνομιλίες και πως θα υπάρξει νέα συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου, αλλά οι συνδικαλιστές είχαν διαφορετική άποψη. «Τίποτα χειροπιαστό. Ο πρωθυπουργός δεν άκουσε τον δρόμο», δήλωσε ο επικεφαλής της συνδικαλιστικής ένωσης CGT- που ηγείται των κινητοποιήσεων- Φιλίπ Μαρτίνεζ.

«Το διασυνδικαλιστικό όργανο που έχει κινητοποιηθεί αξιώνοντας την απόσυρση της μεταρρύθμισης για τις συντάξεις απευθύνει κάλεσμα για μια νέα διεπαγγελματική ημέρα διαδηλώσεων και απεργιών την 9η Ιανουαρίου», συμπλήρωσε. Την ίδια ώρα, η οργάνωση CGT-Cheminots, η μεγαλύτερη στους κόλπους της σιδηροδρομικής εταιρείας SNCF, αποφάσισε να συνεχίσει την απεργία, που παραλύει τη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου σε όλη τη Γαλλία.

«Η απεργία συνεχίζεται. Δύο κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί: τα Χριστούγεννα των απεργών και συγκεντρώσεις την 28η Δεκεμβρίου» είπε ο Λοράν Μπρουν, γενικός γραμματέας του CGT-Cheminots, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Πρωθυπουργός Γαλλίας: Αφήστε τον κόσμο να ταξιδέψει τα Χριστούγεννα
Από την πλευρά του, ο Εντουάρ Φιλίπ διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση παραμένει πλήρως δεσμευμένη στον τερματισμό των ειδικών καθεστώτων συνταξιοδότησης μετά τη συνάντηση με τα συνδικάτα.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας επισήμανε πως ελπίζει το νομοσχέδιο της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος να ψηφιστεί πριν από το καλοκαίρι. Σύμφωνα με τον ίδιο, «υπάρχουν διαφωνίες, θέλουμε να τις υπερβούμε στις συνομιλίες του Ιανουαρίου». Παράλληλα, κάλεσε τα συνδικάτα να επιτρέψουν στους Γάλλους πολίτες να ταξιδέψουν για να δουν τις οικογένειές τους τα Χριστούγεννα.

By