Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

Garden Bridge in London

Έναν αγγλικό κήπο που θα γεφυρώνει τον Τάμεση πρότεινε ο αρχιτέκτονας

Μια περίοδος δημόσιας διαβούλευσης έχει αρχίσει για τη νέα Garden -Bridge που θα διασχίζει τον ποταμό Τάμεση, στο Λονδίνο. Σχεδιασμένο από τον Thomas Heatherwick με την ομάδα της Dan Pearson Studio και τους μηχανικούς της Arup , η ιδέα αυτή αναπτύχτηκε στο πλαίσιο της αναζήτησης, από την εταιρία Transport for London, νέων διαδρομών που θα ενισχύουν τις μετακινήσεις των πεζών  κατά μήκος του ποταμού.

Tον Ιούνιο του 2013 ,ο  Heatherwick δήλωσε : » Με την πλούσια κληρονομιά του, με τους κήπους , τα πάρκα και τις πλατείες , το Λονδίνο είναι μια από τις πιο πράσινες πόλεις στον κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε επιλεγεί από την Transport for London ( TfL ) για να διερευνήσουμε τη δυνατότητα μιας διάβασης πεζών, στο ποταμό. Η ιδέα είναι απλή, να συνδεθεί το βόρειο και το νότιο Λονδίνο με ένα κήπο » .

Η  Garden  Bridge είναι 360m σε μήκος και διαθέτει ένα καμπυλωτό περίγραμμα που δημιουργεί  μια σειρά από πέντε θέσεις για διαφορετικούς βιότοπους και μικροσκοπικά τοπία . Η βλάστηση που έχει ενσωματωθεί στο σχεδιασμό είναι εποχιακή, συμπεριλαμβανομένων δέντρων, θάμνων, μικρών λιβαδιών και πολυετών φυτών. Δύο πιθανά οικοδομικά υλικά έχουν αναφερθεί στα σχέδια, τα οποία προσφέρουν ουδέτερες αποχρώσεις για να ταιριάζουν με την γύρω αρχιτεκτονική του τοπίου: ένα κράμα χαλκού-νικελίου και ένα πέτρωμα με ζεστό χρώμα και τη υφή .

[pullquote style=»border-left»]Με σκοπό να τιμήσει την εντυπωσιακή πράσινη κληρονομιά του Λονδίνου, η γέφυρα έχει σχεδιαστεί για να ενισχυθούν οι συνδέσεις μεταξύ του Southbank και του Temple και το Covent Garden και me το Soho.

Μια έρευνα των διαδρομών στην περιοχή έχει δείξει ότι είναι περιορισμένοι οι πεζοί που καταλήγουν πέρα από Southbank, με ένα ευρύ φάσμα από τα πολιτιστικά αξιοθέατα να βρίσκεται πέρα από αυτό. Τώρα με τον νέο υπερυψωμένο κήπο θα ενθαρρύνουν τους πεζούς να βγουν και να εξερευνήσουν νέες περιοχές του Λονδίνου.[/pullquote]

[custom_gallery id=»92322″]

(Visited 1 times, 1 visits today)
By