Τετάρτη, 12 Αυγούστου, 2020

Γαβρόγλου για Παιδεία: Θα επεξεργαστούμε ένα σχέδιο τουλάχιστον τριετίας-Δεν χρειάζονται μαγκιές

Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε στο σχέδιο του, για την είσοδο των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Παράλληλα, εξήγησε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο τριετίας από το οποίο θα επηρεαστούν τα παιδιά που σήμερα πάνε στην Γ Γυμνασίου.

Ο Κώστας Γαβρόγλου, απευθύνοντας έκκληση για ευρεία συναίνεση, είπε: «εμείς λέμε ότι θα επεξεργαστούμε ένα σχέδιο τουλάχιστον τριετίας και για να το ολοκληρώσουμε θα κάνουμε συντηρητικά βήματα. Δεν χρειάζονται μαγκιές».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε είναι ότι θα είναι σαφές το σχέδιο αλλά δεν μπορούμε να είμαστε δογματικοί. Αν δούμε του χρόνου ότι ορισμένα πράγματα δεν λειτουργούν θα πρέπει να τα αλλάξουμε».

Επίσης, μιλώντας για τα φροντιστήρια, τόνισε: «τα φροντιστήρια, ιστορικά μαζί με την παραπαιδεία έχουν παίξει θετικό ρόλο σε έναν ιδιομόρφο χαρακτήρα που είχε ταξική κινητικότητα. Ήσουν σε ένα χωριό και πήγαινες τελευταία χρονιά στο φροντιστήριο και το φροντιστήριο έπαιζε ένα εξισωτικό ρόλο ανάμεσα στο κακό σχολείο και την είσοδο στα ΑΕΙ αλλά αυτό έχει αλλάξει πλέον».

Ο υπουργός Παιδείας, επισήμανε ότι το σημερινό σύστημα λειτουργεί αδιάβλητα αλλά όπως είπε «πήραμε το αδιάβλητο και το λειτουργικό και το μετατρέψαμε σε κάτι αξιόπιστο. Ποια είναι η αξιοπιστία ενός συστήματος που πρέπει την Ιστορία να τη μάθεις απ” έξω για να γράψεις 20;».

Όσον αφορά τις τις αποσπάσεις είπε ότι στόχος φέτος είναι να μειωθούν κατά 20% ενώ για τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς.

«Μελετάμε τι θα κάνουμε με αυτό το θέμα, ελπίζουμε μέχρι το τέλος της ακαδημαϊκής χρονιάς να έχουμε σαφείς απαντήσεις», κατέληξε ο υπουργός.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By