Πέμπτη, 9 Ιουλίου, 2020

Γεννηματά: Ο Τσίπρας συνθηκολόγησε με όρους ηττημένου

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προτείνει αλλαγή πολιτικής για αλλαγή της συμφωνίας

gennimata

Σε συνέντευξή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά προτείνει αλλαγή πολιτικής για αλλαγή και της συμφωνίας.

Μιλώντας για όλους και για όλα, η κ. Γεννηματά επικρίνει με οξύ τρόπο την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι τα αποτελέσματα της διακυβέρνησής της είναι αρνητικά με τραγική κατάληξη τη μόνιμη, όπως λέει, επιτροπεία.

Χαρακτηρίζει τον κ. Τσίπρα «πρόθυμο» πρωθυπουργό, ο οποίος ικανοποίησε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών για να παραμείνει στην εξουσία, ενώ επισημαίνει ότι η ανάπτυξη που υπόσχεται είναι μια ακόμη αυταπάτη. «Έχει συνθηκολογήσει με όρους ηττημένου», λέει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι ούτε η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να βγάλει τη χώρα από τη κρίση, καθώς «ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αποδείχθηκαν όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος». 

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρει ότι στο επίκεντρο της πολιτικής της είναι οι προοδευτικές μεταρρυθμίσεις που θα απελευθερώσουν την οικονομία από τις στρεβλώσεις και θα είναι ασπίδα στον πολίτη. Απορρίπτει ταυτόχρονα το δίλλημα «Μεταρρυθμιστές ή Όχι» ως παραπλανητικό.

Υπογραμμίζει ότι με τον σχηματισμό της Επιτροπής Διαλόγου η ανασυγκρότηση που επιχειρείται αφορά την Προοδευτική Δημοκρατική παράταξη συνολικά, και επαναλαμβάνει ότι η βάση θα αποφασίσει για το ποια θα είναι η ηγεσία, ζητώντας απ όλους να μην εμπλέκουν τον Κώστα Σημίτη γιατί θα εκτεθούν.

Ακόμη, η Φώφη Γεννηματά απαντά σ΄ όσα στελέχη του χώρου προτείνουν ίδρυση νέου κόμματος, λέγοντας ότι «δεν θα προκύψει με φαντασιώσεις παρθενογένεσης και αναζητήσεις Μεσσία», αλλά με συμπόρευση κομμάτων, κινήσεων και συλλογικοτήτων στη βάση μιας προοδευτικής, προγραμματικής συμφωνίας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By