Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου, 2020

Γεννηματά: Όποιος θέλει να γίνει κολαούζος ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ ας πιάσει στασίδι

«Θέλω να είμαι χρήσιμη στον τόπο, και όχι ωφέλιμη στους σχεδιασμούς των κυρίων Τσίπρα και Μητσοτάκη»

gennimata2

Κατά την ομιλία της στο Περιφερειακό Συντονιστικό Αττικής, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε δριμεία επίθεση τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον πρόεδρο της Ν.Δ, χαρακτηρίζοντας ως μη εθνική επιλογή τη στάση τους, στις κρίσιμες στιγμές της χώρας, που απαιτείται συναίνεση και συνεννόηση.

Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι  την ώρα που η χώρα διαλύεται, η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί την εξουσίας της, προκειμένου να ελέγξει την ενημέρωση και να εδραιώσει ένα φαύλο κομματικό κράτος και η Ν.Δ δηλώνει ότι αν ο κύριος Τσίπρας, δεν μπορεί μόνος του, τότε ας πάμε σε εκλογές.

Επιπλέονν υπογράμμισε ότι «θέλω να είμαι χρήσιμη στον τόπο, και όχι ωφέλιμη στους σχεδιασμούς των κυρίων Τσίπρα και Μητσοτάκη, και όσων τους στηρίζουν και επενδύουν σε αυτούς. Όποιος θέλει να γίνει Δ» είπε χαρακτηριστικά.

Απευθυνόμενη στον κ. Τσίπρα και στον κ. Μητσοτάκη είπε:

«Είναι η ώρα να αντιληφθείτε, ότι η κατοχή της εξουσίας, δεν αρκεί για να επιλύσει κάποιος τα προβλήματα αυτού του τόπου. Προβλήματα μεγάλα, προβλήματα εθνικά, πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά. Η επένδυση στην κοινωνική πόλωση και το διχασμό, και ακόμα περισσότερο, σε κρίσιμες εθνικές στιγμές, που απαιτούν συναίνεση και συνεννόηση, είναι επένδυση στην καταστροφή του Έθνους και της πατρίδας.
Εθνική Επιλογή Ευθύνης, είναι να δημιουργείς όρους συνεννόησης, συμπόρευσης και σύμπραξης όλων των Δυνάμεων του Δημοκρατικού Τόξου για τα μείζονα ζητήματα του Έθνους και της Δημοκρατίας. Εθνική Επιλογή Ευθύνης, είναι να επιδιώκεις την αφύπνιση και τη συνεργασία όλων των δυνάμεων του Ευρωπαϊκού Τόξου, προκειμένου να καταστρώσουμε όλοι μαζί ένα πραγματικό σχέδιο ελπίδας.»

Για τον πρωθυπουργό

 • Ο κύριος Τσίπρας κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο:
  Να γυρίσει την οικονομία από την ανάπτυξη στην ύφεση
 • Να φορτώσει στις πλάτες των Ελλήνων ένα νέο δάνειο ύψους 90 δις, με το τρίτο μνημόνιο, που φέρει την σφραγίδα και την υπογραφή του..
 • Να παρατείνει την παρουσία της τρόικας στην Ελλάδα για άλλα τρία χρόνια
 • Να φορτώσει στις πλάτες των Ελλήνων, και νέα εισπρακτικά έτρα ύψους 13 δις
 • Να παραδώσει τις Τράπεζες, στους Γύπες των Αγορών, και μαζί με αυτές να παραδώσει τις επιχειρήσεις, την κατοικία, τη γη των Ελλήνων
 • Να αφελληνίσει την οικονομία
 • Να διώξει με τα capital controls, χιλιάδες επιχειρήσεις, από την Ελλάδα οι οποίες μεταφέρθηκαν σε γειτονικές χώρες.
 • Να προκαλέσει την ανεργία δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, το 2015.

Για τον πρόεδρο της Ν.Δ

 • Έχει αναλογισθεί ο δήθεν «υπεύθυνος και μεταρρυθμιστής» κ. Μητσοτάκης τι θα σημαίνουν οι τυχόν πρόωρες εκλογές, για την οικονομία και τη χώρα;
 • Η αξιολόγηση στις καλένδες, ανάγκη για νέα μέτρα, βαθιά ύφεση, περισσότερη ανεργία. Αντέχει όμως κι’ άλλο αυτός ο τόπος και αυτός ο λαός να στήνονται παιχνίδια εξουσίας και προσωπικές καριέρες πάνω στα ερείπια μιας κοινωνίας;
 • Σήμερα η Ν.Δ., φόρεσε ένα καινούργιο προσωπείο και προσπαθεί να εμφανιστεί ως εκφραστής της ανάγκης για μεταρρυθμίσεις. Καλύπτει όμως απόλυτα και σταθερά την καταστροφική και λαϊκίστικη πολιτική της Ν.Δ. της περιόδου 2004-2009, που οδήγησε σε περιπέτειες τη χώρα.
By