Τρίτη, 2 Ιουνίου, 2020

Γεννηματά: Το ασφαλιστικό της αλαζονικής κυβέρνησης εξοντώνει την κοινωνία

Σφοδρή επίθεση της προέδρου στο ΠΑΣΟΚ σε κυβέρνηση και ΝΔ

gennimata

«Ξεπεράσατε τον εαυτό σας με απύθμενο θράσος. Κατανοώ τον πανικό σας, όμως σας ωθεί σε αλαζονεία. Όμως από την αλαζονεία της εξουσίας περάσατε στην αλαζονεία της αδυναμίας. Είναι συνέχεια της φιέστας που στήσατε για να γιορτάσετε τον ένα χρόνο από την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα τι γιορτάζετε, ένας Θεός ξέρει».

Αυτό τόνισε κατά την ομιλία της στη Βουλή η πρόεδρος της Βουλής, Φώφη Γεννηματά, απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε εμφατικά: «δεν μπορείτε να υπάρξετε χωρίς εχθρούς και βαρβάρους».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε παράλληλα και τη Ν.Δ. λέγοντας ότι «πρώτη σήκωσε την σημαία μνημόνιο – αντιμνημόνιο και περνά σε μία νέα σημαία: τον αντιΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό δεν το έχει ανάγκη η χώρα η οποία χρειάζεται ενότητα και όχι διχασμό».

Αναφερόμενη η Φ. Γεννηματά στο περιεχόμενο της κυβερνητικής πρότασης εκτίμησε ότι «δεν αποτελεί μεταρρύθμιση. Είναι ένα επικίνδυνο σχέδιο και κακέκτυπο του νόμου Λοβέρδου με μόνο στόχο την εξοικονόμηση 2 δις ευρώ».

«Υπονομεύει την αρχή της αναλογικότητας, την ασφαλιστική συνείδηση και τις συντάξεις», είπε και πρόσθεσε ότι «η μείωση των συντάξεων φτάνει μεσοσταθμικά στο 15% του σημερινού ύψους».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ακόμη ότι η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό «εξοντώνει κοινωνικές ομάδες, υπονομεύει την αλληλεγγύη των γενεών και δημιουργεί κίνητρο εισφοροδιαφυγή».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πρότεινε να υπάρξει «εθνικό σχέδιο για ανασυγκρότηση και ανάπτυξη», αλλά και «παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό» με ενοποίηση των ταμείων σε τρία, υποχρεωτική επικουρική ασφάλιση και ρήτρα βιωσιμότητας στα επικουρικές, ενιαία βασική σύνταξη για όλους και αναλογική σύνταξη, διατήρηση και αναμόρφωση του ΕΚΑΣ, νέους πόρους για το σύστημα (π.χ. ιδιωτικοποιήσεις, υδρογονάνθρακες, ΑΚΑΓΕ), αξιοποίηση περιουσίας Ταμείων, όχι αύξηση εισφορών σε εργοδότες και μισθωτούς αλλά σύνδεση των εισφορών με την απασχόληση.

«Βάλτε τις προτάσεις στο καλάθι των αχρήστων και ξεκινήστε τον διάλογο από την αρχή», κατέληξε η Φ. Γεννηματά.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By