Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Γεροβασίλη: Η φορολόγηση των αγροτών δεν περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα

Τι αναφέρει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος

Σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη οι αγρότες δε βρίσκονται στην επικείμενη ψήφιση των προαπαιτούμενων καθώς κανένα από αυτά δεν αφορά την αλλαγή  του φορολογικού καθεστώτος για τους αγρότες».

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Σύμφωνα με την Απόφαση της Συνόδου των Κρατών-Μελών της Ευρωζώνης της 12.7.2015 και η οποία κυρώθηκε στη Βουλή και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Ν.4334 ΦΕΚ 80), τα προαπαιτούμενα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί η χώρα μας προκειμένου να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς είναι:

Α) Oι αλλαγές στον ΦΠΑ και το συνταξιοδοτικό, η διασφάλιση της πλήρους ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ και η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων της Συνθήκης για την Σταθερότητα ,τον Συντονισμό και την Διακυβέρνηση στο πλαίσιο της Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης. Mε εξαίρεση το συνταξιοδοτικό, η ψήφιση του οποίου, κατόπιν συμφωνίας με τους θεσμούς μετατέθηκε για αργότερα, τα μέτρα αυτά ψηφίστηκαν από τη Βουλή στις 15 Ιουλίου.

Β) Η υιοθέτηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και η μεταφορά της οδηγίας για την στήριξη και την εξυγίανση των Τραπεζών. Τα μέτρα αυτά θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή στις 22 Ιουλίου.
Αμέσως μετά την ψήφιση των παραπάνω προαπαιτουμένων θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους Θεσμούς, με καταληκτική ημερομηνία την 20ή Αυγούστου.

Η Κυβέρνηση επιθυμεί να καταστήσει σαφές ότι κανένα από τα παραπάνω προαπαιτούμενα δεν αφορά την αλλαγή του φορολογικού καθεστώτος για τους αγρότες. Συνεπώς η παραφιλολογία των τελευταίων ημερών για υποτιθέμενη ψήφιση τέτοιων μέτρων στις αρχές Αυγούστου, είναι εντελώς ανυπόστατη.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)