Σάββατο, 11 Ιουλίου, 2020

Gesundheit Octoberfest

Είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ Μπύρας της Ευρώπης και αποτελεί πόλο έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες από όλο το κόσμο

octoberfest-10

Εκεί που η μπύρα λατρεύεται σα θρησκεία. Εκεί που η απόλαυση της τηρείται με ευλαβικό τρόπο και μυσταγωγικό χαρακτήρα. Εκεί που αυτό το φυσικό χυμό ζύθου τον γεύονται και τον απολαμβάνουν σα Νέκταρ. Εκεί λοιπόν, διοργανώνεται και το μεγαλύτερο φεστιβάλ προς τιμήν αυτής της «θεάς».

octoberfestΜιας θεάς που κάποιοι την αποκάλεσαν «Μπύρα» και συνήθισαν να τη λατρεύουν ως ξανθιά, ενώ κάποιοι άλλοι ως μαύρη. Όμως όλοι τους την θέλουν παγωμένη και σε αυτά τα περίεργα ποτήρια, που της δίνουν αυτό ελκυστικό σχήμα με τις καμπύλες και τον αφρό πάνω-πάνω. Όλα αυτά λοιπόν συναθροίζονται και τη κάνουν να είναι ξεχωριστή, ιδιαίτερη και συνάμα δροσιστική.

Γράφει ο Παναγιώτης Φωτεινός

Το Octoberfest είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στο κόσμο και διοργανώνεται αυτή τη περίοδο στο Μόναχο. Άνθρωποι κάθε ηλικίας κι από όλα τα μέρη του πλανήτη καταφθάνουν στη πρωτεύουσα της Βαυαρίας, για να μάθουν τα μυστικά της μπύρας, να ζήσουν τη διαδικασία παράγωγης της, να μυηθούν στο τρόπο απόλαυσης της από αυτούς που τον διδάξαν, τρώγοντας όλα εκείνα τα λουκάνικα που ανεβάζουν τα επίπεδα της χοληστερίνης σε αριθμούς που ξεπερνούν το ελληνικό χρέος.

octoberfest-2Όλα αυτά, παρέα με παραδοσιακές μουσικές, καινούριες γεύσεις, νέα μείγματα από μπύρα, εμπλουτισμένα με κάθε λογής αρώματα κάνουν αυτό το Octoberfest να είναι ξεχωριστό.

Το Octoberfest είναι και μια αφορμή για τις εταιρίες να παρουσιάσουν τη πραμάτεια τους, τους μαγαζάτορες με τις απανταχού μπυραρίες διασκορπισμένες στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, να σπεύσουν να δουν, να δοκιμάσουν, να αγοράσουν. Τους καταναλωτές να ικανοποιήσουν το τουριστικό αλλά και καταναλωτικό τους ενδιαφέρον, όμως και για τους ίδιους τους Γερμανούς να χαρούν και να διασκεδάσουν, καθώς με αυτήν την αφορμή για γλέντι και εξωστρέφεια, γίνονται το «αλκοολικό επίκεντρο» της Ευρώπης κάθε Φθινόπωρο…

octoberfest-3Δικαιολογημένα λοιπόν το Octoberfest είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ του Φθινόπωρου σε ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο.

Οι Βαυαροί το διοργανώνουν τόσα χρόνια με απόλυτη επιτυχία και το ίδιο γίνεται και φέτος, καθώς αυτή τη βδομάδα άνοιξε τις πύλες του για να καλωσορίσει τους απανταχού επισκέπτες του και για δύο ακόμα εβδομάδες, η πόλη του Μονάχου θα ζει, θα κινείται, θα αναπνέει, αλλά και θα δροσίζεται, υπό την επήρεια μπύρας.

Στην Υγειά σας…

(Visited 1 times, 1 visits today)