Κυριακή, 26 Ιανουαρίου, 2020

Για την πολιτική συμφωνία αναμένεται να μιλήσει ο Τσίπρας στην Κ.Ε.

Στον απόηχο των όσων οι δανειστές απαίτησαν χθες από την Αθήνα συνεδριάζει σε λίγη ώρα η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ανεβάσει τους λεκτικούς τόνους έναντι των δανειστών και κυρίως του ΔΝΤ, ενώ χθες είχε δηλώσει αισιόδοξος οτι η αξιολόγηση θα κλείσει έως τις 20 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει για μια ακόμη φορά πολιτική συμφωνία σε ανώτατο επίπεδο προκειμένου να κλίσει η δεύτερη αξιολόγηση μακριά από τις «παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ».
Σύμφωνα με ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος η χθεσινή δήλωση του Γ. Ντέισελμπλουμ ότι υπάρχει έδαφος να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα την προσεχή εβδομάδα «δεν απηχεί πλήρως την πραγματικότητα» αφού δεν υπήρξε συμφωνία με δεδομένη την απαίτηση των δανειστών όλη η συζήτηση και φυσικά οι τελικές αποφάσεις να παρθούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετησεις των στελεχών και μάλιστα αυτές των «53» με την κυβέρνηση να καλείται να κάνει σημαντικές υποχωρήσεις με πρώτη όλων την προληπτική νομοθέτηση μέτρων για μετά το 2018. Σε γενικές γραμμές το κλίμα μέσα στο κόμμα- παρά τον προβληματισμό- είναι ότι μπορούμε να σηκώσουμε κάποια μέτρα «αν δεν είναι αναξιοπρεπή».