Δευτέρα, 3 Αυγούστου, 2020

Γλέζος: «Να καταπιούν τη γλώσσα τους όσοι λένε ότι είμαι απέναντι στην κυβέρνηση»

«Δεν ήμουν ποτέ απέναντι στην κυβέρνηση, ούτε τώρα» ανέφερε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

glezos

Για τη στήριξή του στην κυβέρνηση διαβεβαίωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, μετά από συνάντησή του στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας μάλιστα «να καταπιούν τη γλώσσα τους» όσοι λένε ότι είναι απέναντί της. Αν και παραδέχθηκε ότι σε ορισμένα σημεία υπάρχει διαφορά απόψεων, εκτίμησε ότι οι όποιες διαφορές θα λυθούν και ξεκαθάρισε: «Δεν ήμουν ποτέ απέναντι στην κυβέρνηση, ούτε τώρα». Ο κ. Γλέζος εξέφρασε εμπιστοσύνη στην «κυβέρνηση του λαού» και στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού, λέγοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «ταυτοποιείται με την ιστορία».

Ερωτηθείς αν συζητήθηκε με τον Πρωθυπουργό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς απάντησε αρνητικά λέγοντας ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί στην ώρα του. Σχολίασε μόνο ότι το θέμα «αντιμετωπίζεται από μερικούς ως άλλοθι απέναντι σε άλλα ζητήματα».

Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι είχαν μια ουσιαστική και απο καρδιάς συζήτηση και πρόσθεσε ότι ότι ο κ. Γλέζος δεν είναι απλώς ένας ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ένα σύμβολο αγώνων του ελληνικού λαού.

Ο κ. Τσίπρας παραδέχθηκε ότι «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη περίοδο», αλλά δήλωσε αισιόδοξος ότι «θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας, στη λαϊκή εντολή, αλλά και στον όρκο μας να τιμήσουμε αυτούς τους αγωνες και να ξαναδώσουμε στην πατρίδα μας λαϊκή κυριαρχία, ανεξαρτησία και προκοπή».

Τέλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις επαφές του με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Κομισιόν, Μάρτιν Σουλτς και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ αντίστοιχα και πρόσθεσε ότι «σήμερα ήταν μια θετική μέρα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By