Κυριακή, 29 Μαρτίου, 2020

Συνδρομητικά κανάλια μέσω YouTube ετοιμάζει η Google

Επεκτείνει τις δραστηριότητες της η ηλεκτρονική πλατφόρμα με στόχο την ενίσχυση των δημιουργών.

youtube1Ένα πιλοτικό πρόγραμμα συνδρομητικών καναλιών στη σελίδα του ξεκίνησε το YouTube, το κάθε κανάλι θα προσφέρει μία δωρεάν περίοδο δοκιμής 14 ημερών, και σε αρκετές περιπτώσεις θα υπάρχουν εκπτώσεις για όσους θέλουν να «κλείσουν» περιόδους έτους.

Στο πλαίσιο της νέας κίνησης , ένας μικρός αριθμός δημιουργών υλικού θα προσφέρει τα κανάλια τους αντί συνδρομών, που θα ξεκινούν από την τιμή των 0,99 δολαρίων το μήνα.

Όπως ανακοίνωσε το YouTube, το οποίο ανήκει στη Google, η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί τμήμα μίας γενικότερης προσπάθειας η οποία γίνεται έτσι ώστε οι δημιουργοί να κερδίζουν έσοδα για τη δημιουργικότητά τους. Οι συνδρομητές θα μπορούν να πληρώνουν μέσω πιστωτικών καρτών ή της υπηρεσίας Wallet της Google.

Στα κανάλια που συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι το National Geographic Kids, το Acorn, το Ultimate Fighting Championship, το Sesame Street και το Fix My Hog Premium. Η εταιρεία υπόσχεται πως «αυτή είναι μόνο η αρχή», καθώς στις ερχόμενες εβδομάδες θα εμφανίσει ακόμα περισσότερα κανάλια επί πληρωμή, εξασφαλίζοντας πως οι χρήστες θα μπορούν να τα ανακαλύψουν. Η θέαση των καναλιών θα είναι δυνατή σε τηλέφωνα, tablets, PC και συνδεδεμένες με την υπηρεσία τηλεοράσεις.

Δεν έχει διευκρινιστεί τι ποσοστό επί των εσόδων θα καταλήγει στους δημιουργούς, ωστόσο η εταιρεία επισημαίνει ότι σήμερα υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο κανάλια που παράγουν έσοδα στο YouTube, και πολλοί δημιουργοί ζητούν «μεγαλύτερη ευελιξία» στην εκμετάλλευση και τη διανομή υλικού.

By