Τρίτη, 7 Ιουλίου, 2020

«Γουναράδικα» και Ηρώ Διώτη αντιδρούν στην υποψηφιότητα Κωνσταντινόπουλου

Το θέμα όμως είναι ότι στο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να ασχολούνται με τη συμφωνία και το νέο πακέτο μέτρων που έρχεται.

editorial

Την ώρα που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διχάζονται, για το αν πρέπει να ψηφίσουν την συμφωνία, που θα φέρει από τις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, κάποιοι από τους βαθειά αντιμνημονιακούς του παρελθόντος, αναζητούν αφορμές συσπείρωσης του κομματικού τους ακροατηρίου, που διαρρηγνύεται, συρρικνώνεται και ακρωτηριάζεται καθημερινά από τους μέχρι τώρα χειρισμούς της κυβέρνησης και κυρίως από την φοροκαταιγιδα που βλέπει ο κόσμος πως έρχεται με τη μορφή… πακέτου.

Γράφει ο Παναγιώτης Γ. Φωτεινός

Ένας από αυτούς, τους βαθειά αντιμνημονιακούς που είπαμε, είναι και ο Βαγγελης Διαμαντόπουλος, που σε μία διαδικτυακή προσπάθειά του να αποδομήσει τις δημοκρατικές διαδικασίες που εκτυλίσσονται στο ΠΑΣΟΚ, που αυτή τη περίοδο ψάχνει τον βηματισμό του και οδεύει προς ένα συνέδριο αλλαγής, σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook την υποψηφιότητα του νεαρού Αρκά βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Θυμίζω πως ο βουλευτής Καστοριάς με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, είναι εκείνος που μέσα στη Βουλή δεν εύχονταν καλή αντάμωση όπως ο Άρης, αλλά έδινε  ραντεβού στα γουναράδικα, ανασύροντας σε ευαίσθητες για τον τόπο στιγμές, άσχημες εμυλιοπολεμικές μνήμες, γαρνιρισμένες με μία κοσμοπολίτικη ευρωπαϊκή εσάνς επικοινωνιακής πατάτας…

Θυμίζω πως είναι από εκείνους τους βουλευτές που πρωτοστάτησαν, στην ανταρσία υπέρ της διατήρησης των προνομίων των βουλευτών και της χρήσης του βουλευτικού αυτοκινήτου, ερχόμενος σε ρήξη με τη γραμμή του κόμματος του.

Θυμίζω πως είναι εκείνος, που αναρωτιόνταν ο σύντροφός του στον ΣΥΡΙΖΑ και υπουργός Γιάννης Πανούσης, ποιος τον ψηφίζει;

Θυμίζω πως είναι εκείνος που έχει κινηθεί απειλητικά μέσα στη βουλή εναντίον συναδέλφων του, πως είναι εκείνος που αυτοπροσδιορίζεται ως αναρχικός και είναι διορισμένος από το 2006 στον ΟΤΕ

Εκτός όμως από τον κ. Διαμαντόπουλο, άμεση και ακαριαία αντίδραση στην υποψηφιότητα Κωνσταντινόπουλου για το ΠΑΣΟΚ είχε και η κ. Διώτη, η οποία τον Μάιο του 2014 είχε κατέβει υποψήφια για την περιφέρεια της Θεσσαλίας με τον συνδυασμό «Δρόμος ανατροπής για την Θεσσαλία», λαμβάνοντας το ποσοστό του 12,74%  την στιγμή που το κόμμα της ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε στις εθνικές εκλογές, στην ίδια περιφέρεια 37,68% , ποσοστό δηλαδή τριπλάσιο από αυτό που πήρε το πρόσωπο της κ. Διώτη. Η σημερινή βουλευτής Λάρισας, που έγραψε πως «κλαίει», προφανώς και στο παρελθόν είχε και άλλες αφορμές εκλογικής προσπάθειας για να κλάψει…

Το θέμα όμως είναι πως στον ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή θα έπρεπε σαν δημοκρατικό κόμμα που είναι να χειροκροτούν τέτοιου είδους διαδικασίες και κυρίως, θα έπρεπε να ασχολούνται με τη συμφωνία και το νέο πακέτο μέτρων που έρχεται.

 Μέτρα που αν συμφωνηθούν, ψηφιστούν και εφαρμοστούν, αναμένονται να κάνουν τον ελληνικό λαό να κλάψει όπως η κ. Διώτη. Να κλάψει όταν πληρώσει και φέτος τον ΕΝΦΙΑ που δεν θα καταργηθεί και όταν καταλάβει πως δεν ισχύει πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, πως όλες οι προεκλογικές δεσμεύσεις και ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα θα τοποθετηθούν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας, δίπλα ακριβώς από τα Ζάππεια.

Για αυτά τα θέματα πρέπει και οφείλουν να τοποθετηθούν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτά που αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και όχι το ΠΑΣΟΚ ή τους ψηφοφόρους του, που ίσως σκέφτονται πως αυτοί που βρήκαν ευκαιριακά εκεί κάποιο αποκούμπι, ίσως χαθούν. Αυτό είναι μικροπολιτική, δεν είναι πολιτική.

(Visited 1 times, 1 visits today)