Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2020

Γρηγοράκος: Με δεδηλωμένη δικιά μας δεν θα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας

Για τις προθέσεις του ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που η συμφωνία καταψηφιστεί από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε ο Γραμματέας της ΚΟ του κόμματος, Λεωνίδας Γρηγοράκος

grigorakos
Ο κ. Γρηγοράκος εξήγησε ότι «εκ των προτέρων θέλουμε ο κ. Τσίπρας να’ ρθει στους πολιτικούς αρχηγούς να μας αναλύσει όλη αυτή τη συμφωνία, να τη δούμε και εμείς να πάμε να τον στηρίξουμε«.
Ο ίδιος ωστόσο ξεκαθάρισε ότι η παραπάνω στάση του ΠΑΣΟΚ «βεβαίως αλλάζει (αν δεν ψηφιστεί η συμφωνία και χαθεί η δεδηλωμένη). Πώς δεν αλλάζει; Δηλαδή, θα κυβερνάει ο κ. Τσίπρας χωρίς δεδηλωμένη; Να φέρει δηλαδή τη συμφωνία ο κ. Τσίπρας, να τον καταψηφίσουν οι βουλευτές και να τον ψηφίσουμε εμείς; Όχι δα! Έχει δεδηλωμένη.»
«Θα έχουμε εξελίξεις»
Στην κατεύθυνση αυτή, ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε πως «δεν θα έχουμε πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα με δεδηλωμένη δικιά μας , θα έχουμε εξελίξεις. Θα τεθεί θέμα Τσίπρα, θα στηρίξουμε τη συμφωνία, αλλά όχι με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Βεβαίως (θα ζητήσουμε σχηματισμό άλλης κυβέρνησης, από την ίδια Βουλή, χωρίς τον κ. Τσίπρα πρωθυπουργό)!» και συνέχισε: » γιατί, δεν έχει ξαναγίνει αυτό πιο παλιά; Εμείς δεν θέλουμε η χώρα να πάει ούτε σε εκλογές ούτε σε δημοψήφισμα«.
Επιπλέον, ο κ. Γρηγοράκος εκτίμησε ότι » πιστεύω ότι οι δύο φάσεις που περνάει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δεν της επιτρέπει να πάει ούτε σε εκλογές ούτε σε δημοψήφισμα και πρόσθεσε: «οι κόκκινες γραμμές για μένα, είναι πολιτικές μπλόφες. Θα μας πουν την αλήθεια οι δραχμιστές του ΣΥΡΙΖΑ, οι ευρωπαϊστές του ΣΥΡΙΖΑ ποιοι είναι;»
Ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως «πρέπει να ξεκαθαρίσει το παιχνίδι στην Ελλάδα. Ποιοι θέλουν δραχμή, ποιοι θέλουν ευρώ. Δεν μ’ ενδιαφέρει προσωπικά (σ.σ.: ποιοι θα συμμετάσχουν σ’ αυτήν την κυβέρνηση), γιατί δεν θέλω να συμμετάσχω σε μια οποιαδήποτε κυβέρνηση. Συμμετείχα και είδα την πίκρα και τη δυστυχία» και κατέληξε: «από εκεί και πέρα, αυτές οι δυνάμεις, οι οποίες κοβόντουσαν τόσο καιρό για τον τόπο και ο κ. Σαμαράς και το Ποτάμι και οι ΑΝΕΛ και ο κ. Τσίπρας, όλοι αυτοί που λένε ότι έχουν κερδίσει το ευρωπαϊκό κεκτημένο και είναι φίλες και προσκείμενες στην Ευρώπη, θα πρέπει να βάλουν πλάτη για την Ελλάδα«.

(Visited 1 times, 1 visits today)