Τετάρτη, 27 Μαΐου, 2020

H Eurobank στηρίζει την νεανική επιχειρηματικότητα.

Την ενεργή στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας συνεχίζει η Eurobank, η οποία αφενός ξεκινά -σε συνεργασία με το Corallia- τον 6ο κύκλο του προγράμματος egg (enter•grοw•go) και αφετέρου συμμετέχει σε δύο από τα funds που δημιουργούνται στο πλαίσιο του Equifund, της επενδυτικής πλατφόρμας που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF).

Σε σχέση με τους προηγούμενους κύκλους, ο 6ος κύκλος του egg εγκαινιάζει μία ολοκληρωμένη δέσμη χρηματοδοτικών επιλογών, ένα σημείο στο οποίο στάθηκε ιδιαίτερα στην ομιλία κατά τη διάρκεια της σχετικής συνέντευξης Τύπου, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Σταύρος Ιωάννου.

«Η Eurobank, αναγνωρίζοντας ότι η χρηματοδότηση είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες που κρατούν στη χώρα επαγγελματικά φιλόδοξους και ικανούς νέους και νέες, με τη συνεργασία και του Corallia, προχώρησε στο σχεδιασμό ενός ολοκληρωμένου προγράμματος χρηματοδοτικών επιλογών που θα εμπλουτίζεται όσο θα σταθεροποιείται η κατάσταση στην οικονομία.

Τώρα είναι η ευκαιρία να παρέχουμε ουσιαστική στήριξη στη νεανική επιχειρηματικότητα, όχι μόνο μέσα από οργανωμένα προγράμματα όπως το egg, αλλά και ως επένδυση ευρύτερα του επιχειρηματικού κόσμου στο μέλλον» επεσήμανε ο κ. Ιωάννου.

Πρακτικά, υπάρχουν 5 κανάλια χρηματοδότησης που θα είναι διαθέσιμα στις ομάδες του egg, όπως πιθανότατα και σε άλλες νεοφυείς επιχειρήσεις. Το ένα είναι τα δύο funds του Equifund, στα οποία θα συμμετέχει η Eurobank και είναι τα Velocity Partners και BigPi.

Όπως ανέφερε ο κ. Ιωάννου, υπάρχεισυμφωνία για τη συμμετοχή στα δύο funds, απλώς προς το παρόν δεν έχουν πέσει οι τελικές υπογραφές. Μέσω των δύο funds θα μπορούν να υποστηριχθούν χρηματοδοτικά επιχειρηματικές ομάδες με καινοτόμες ιδέες στο ξεκίνημά τους και εταιρείες που «γεννιούνται» μέσα στα Πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By