Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

H πρώτη εφαρμογή απεξάρτησης μέσω κινητού τηλεφώνου

Mια πρωτοποριακή εφαρμογή για πρόγραμμα απεξάρτησης σε κινητά τηλέφωνα ανέπτυξαν πρώην χρήστες και μέλη της Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ.

kinito-tilefwnoΗ εφαρμογή βραβεύτηκε, μάλιστα, στο πλαίσιο του διαγωνισμού για web developers και applications «ΕΦΑΡΜΟΓΙΑΔΑ #5».

Ορμώμενοι κυρίως από τα δικά τους βιώματα και τον αγώνα να αντιμετωπίσουν τη χρήση ουσιών, τα μέλη του προγράμματος του ΚΕΘΕΑ εξηγούν το…«πώς» και το «γιατί» αυτής της εφαρμογής: «Δημιουργήσαμε μια ομάδα ενημέρωσης με σκοπό την πληροφόρηση για το πως μπορεί κάποιος χρήστης και το περιβάλλον του να βοηθηθεί, για το που μπορεί να απευθυνθεί καθώς και να ενημερωθεί για όλες τις δράσεις και τις εκδηλώσεις του προγράμματος. Μέσα από την δική μας προσπάθεια και τον δικό μας αγώνα νιώσαμε την ανάγκη να ανταποδώσουμε τη βοήθεια και την φροντίδα που πήραμε και μέσα από εμάς να ακουστεί ότι υπάρχει λύση στο πρόβλημα της εξάρτησης» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, με αφορμή τη βράβευση της εφαρμογής.

Η εφαρμογή δίνει την δυνατότητα σε όποιον την έχει εγκαταστήσει, με ένα πάτημα στο πεδίο «Καλέστε τώρα» να συνδέεται άμεσα με το κέντρο ενημέρωσης και συμβουλευτικής του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ. Δίνει επίσης πληροφορίες για τη λειτουργία του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, τους τρόπους προσέγγισης, ενημερώνει για τα τελευταία νέα του, περιέχει μαρτυρίες ανθρώπων που παρακολούθησαν το Πρόγραμμα και είναι συνδεδεμένη με τα profiles του KΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ στο Facebook και στο Twitter.

Η εφαρμογή τρέχει σε λειτουργικό android και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την κατεβάσουν δωρεάν στο: play.google.com

(Visited 1 times, 1 visits today)
By