Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2020

Hellenic Catering: Η εταιρεία που ευνοήθηκε από το προσφυγικό

Σημαντική ενίσχυση τόσο του τζίρου όσο και των κερδών της πέτυχε η βιομηχανία τροφίμων Hellenic Catering, από την αύξηση των προσφυγικών ροών στην χώρα μας.

Η επιχείρηση αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες τροφίμων. Παρασκευάζει μπιφτέκια, άλλα κρετατοσκευάσματα, σάλτσες, dressings, γλυκά, παγωτά, σάντουιτς και είδη αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.

Ενοποιείται στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου Goody’s και μέσω αυτού στις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου Vivartia.

Το 2017 οι πωλήσεις της εταιρείας  αυξήθηκαν κατά 2,2% και ανήλθαν στο επίπεδο των 47,195 εκατ. ευρώ, από 46,18 εκατ. ευρώ το 2016. Ευνοήθηκαν, μεταξύ άλλων, από την υλοποίηση προγραμμάτων σίτισης προσφύγων και μεταναστών, καθώς και μαθητών δημοτικών σχολείων.

Επίσης πέρυσι τον Ιανουάριο πραγματοποιήθηκε επιστροφή προς την VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε ποσού 2 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε εκχωρηθεί το 2012 και αφορούσε απαίτηση της εταιρείας έναντι του Ελληνικού Δημοσίου.

Όσον αφορά τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν σε 0,50 εκατ. ευρώ, έναντι αντίστοιχων κερδών 0,36 εκατ. ευρώ το 2016.

Την τρέχουσα χρήση η εταιρεία εστιάζει στην εξυπηρέτηση των βασικών πελατών της, οι οποίοι είναι τα καταστήματα των αλυσίδων Goody’s – Flocafe – Everest και η ανάπτυξη των πωλήσεων των προϊόντων της σε μεγάλες κατηγορίες πελατών όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, πλοία, super markets, μεγάλους συνεργάτες, οργανισμούς για σίτιση κοινωνικών ομάδων καθώς και η εισχώρηση σε νέες αγορές του εξωτερικού.

Επίσης σημαντικός στόχος τα τελευταία έτη αποτελεί η επιλεκτική συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Δημοσίου Τομέα που αφορούν την μαζική σίτιση κοινωνικών ομάδων (πρόσφυγες, απόρους, μαθητές Δημοτικών Σχολείων κτλ).

Για το 2018 η εταιρεία εκτιμά ότι οι πωλήσεις της θα ανέλθουν στα 52 εκατ. ευρώ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By